x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Demisii de formă

PSD - Demisii de formă

de Lavinia Dimancea    |    14 Iul 2008   •   00:00
PSD - Demisii de formă

Pesediştii perdanţi la alegerile locale şi-au dat demisia doar de ochii lumii. Cel puţin acest lucru îl demonstrează unii dintre şefii de filiale care, la cîteva săptămîni de la propria-şi sancţionare, se întorc triumfalişti în funcţiile "abandonate".



Pesediştii perdanţi la alegerile locale şi-au dat demisia doar de ochii lumii. Cel puţin acest lucru îl demonstrează unii dintre şefii de filiale care, la cîteva săptămîni de la propria-şi sancţionare, se întorc triumfalişti în funcţiile "abandonate". Ultimul care a revenit în fruntea organizaţiei este Niculae Bădălău (foto) de la Giurgiu, care se retrăsese din funcţie din cauza scorului slab înregistrat de filială la locale – 29,5%, faţă de 80% obţinut în 2004. Bădălău a trecut însă cu uşurinţă peste acest insucces şi a ales să candideze sîmbătă pentru un nou mandat de şef al organizaţiei.

El a fost reales fără mari emoţii, din cei 248 de delegaţi prezenţi la Conferinţa judeţeană extraordinară, 232 dîndu-i un vot de continuitate şi numai şapte declarîndu-se împotrivă. "Opţiunea dumneavoastră mă obligă şi mă onorează", a declarat satisfăcut Bădălău, angajîndu-se în faţa celor care l-au votat pentru "obţinerea de rezultate net superioare la alegerile din toamnă, cînd pentru Parlamentul României se va vota uninominal, în colegii electorale, o premieră pentru viaţa politică de la noi".

ŞI ALŢII. Înainte de Bădălău, un gest similar a fost făcut de Constantin Niţă de la Braşov. Sub presiunea deciziei de la Mamaia, pe care a contestat-o vehement, Niţă şi-a depus săptămîna trecută mandatul de preşedinte al filialei braşovene şi a candidat "din orgoliu" la aceeaşi funcţie, cîştigînd fără probleme. La fel s-a întîmplat şi la Cluj-Napoca, unde demisionarul pe motiv de rezultate slabe Remus Lăpuşan a fost reînvestit în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

×
Subiecte în articol: politic