x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Iliescu, în dezacord cu Geoană

PSD - Iliescu, în dezacord cu Geoană

de Lavinia Dimancea    |    15 Ian 2008   •   00:00
PSD - Iliescu, în dezacord cu Geoană

După disputele de anul trecut pe marginea iniţierii moţiunii de cenzură, Ion Iliescu (foto) îl contrazice din nou pe Mircea Geoană, de data aceasta cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pe tema votului uninominal.

Geoană a anunţat încă de la finele anului trecut că PSD va solicita o sesiune extraordinară la sfârşitul lui ianuarie, repetând această idee şi zilele trecute, însă Iliescu nu este de acord. "Avem nevoie de o sesiune extraordinară? Pentru ce? Peste două săptămâni  începe sesiunea normală. Nu, nu este nevoie. Se solicită sesiune extraordinară atunci când avem o situaţie extraordinară, o problemă urgentă, dar nu este acum cazul de aşa ceva“, ne-a declarat Iliescu, precizând că proiectul pentru care şi-a asumat răspunderea Guvernul şi care a fost declarat neconstituţional de Curtea Constituţională trebuie discutat mai întâi la Comisia Juridică şi abia apoi va ajunge în plen.

UN PAS ÎNAPOI. Senatorul şi-a spus punctul de vedere şi la şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional al PSD, astfel încât la finalul reuniunii poziţia conducerii partidului nu a mai fost la fel de categorică, ca înainte. Întrebat dacă PSD a făcut vreun demers concret pentru a convoca sesiunea, purtătorul de cuvânt Cristian Diaconescu a răspuns că nu, precizând că se aşteaptă mai întâi raportul Comisiei Juridice.

×
Subiecte în articol: politic