x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Iliescu l-ar susţine pe Năstase la Preşedinţie

PSD - Iliescu l-ar susţine pe Năstase la Preşedinţie

de Lavinia Dimancea    |    17 Ian 2008   •   00:00

20:15 La câteva zile de la declaraţia lui Mircea Geoană, dintr-un interviu acordat Jurnalului Naţional, potrivit căreia obiectivul său de carieră politică este să ajungă preşedintele României, Ion Iliescu spune că l-ar susţine pe Adrian Năstase să candideze pentru funcţia de şef al statului din partea PSD.



La câteva zile de la declaraţia lui Mircea Geoană, dintr-un interviu acordat Jurnalului Naţional, potrivit căreia obiectivul său de carieră politică este să ajungă preşedintele României, Ion Iliescu spune că l-ar susţine pe Adrian Năstase să candideze pentru funcţia de şef al statului din partea PSD. Întrebat într-o emisiune la Antena 3, unde fostul preşedinte şi fostul premier au fost prezenţi, dacă ar susţine candidatura lui Năstase la viitoarele alegeri prezidenţiale, într-o eventuală confruntare cu Traian Băsescu, Iliescu a răspuns: "De ce nu? A şi participat la o asemenea competiţie, are anumite atuuri, dar este o chestiune care trebuie să fie rezultatul unei deliberări politice”. Năstase a arătat şi el că PSD va trebui să decidă dacă are nevoie de el sau nu, dar, "dacă nu există altcineva”, este dispus să intre în cursă pentru că are să-i spună lui Traian Băsescu "nenumărate lucruri” pe care nu a apucat să i le spună.


POATE FI GEOANă.... Năstase a susţinut că o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale "nu ţine de o ambiţie personală”. "Poate să fie Mircea Geoană candidatul. Am înţeles că şi el doreşte lucrul acesta. Dacă el poate să îl învingă pe Traian Băsescu, este foarte bine”, a spus fostul premier. El a precizat însă că, deocamdată, PSD trebuie să dea un semnal pentru "stăvilirea abuzurilor lui Traian Băsescu”, decizia privind candidatul la prezidenţiale urmând să fie luată la momentul oportun. Şi Iliescu a fost de părere că la acest moment nu alegerile prezidenţiale trebuie să fie pe primul plan pentru PSD. "Acum sunt problemele alegerilor locale, parlamentare şi pregătirea partidului pentru aşa ceva. Pentru viitorul candidat al PSD la funcţia de preşedinte, eu cred că va trebui deschisă o discuţie politică în partid şi chiar o competiţie, ca oamenii să judece diverse variante posibile, înainte de a-şi propulsa un candidat”, a declarat preşedintele de onoare al social-democraţilor.


ULTIMUL MOMENT. Pe de altă parte, Iliescu a apreciat că la Consiliul Naţional, ce va avea loc în februarie, se impune o analiză serioasă a celor trei ani de opoziţie, susţinând că "PSD a jucat mai puţin bine decât a făcut-o în opoziţia din 1996-2000”. Mult mai tranşant a fost Adrian Năstase în legătură cu deciziile ce trebuie luate la reuniunea Consiliului Naţional. "Traian Băsescu trebuie oprit, sigur, cu mijloacele legale, dar printr-o opoziţie politică foarte fermă şi foarte clară. Este ultimul moment, la acest Consiliu Naţional, când PSD mai poate face ceva”, a avertizat Năstase.



×
Subiecte în articol: politic psd nastase