x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, inamicul numărul 1

PSD, inamicul numărul 1

de Lavinia Dimancea    |    12 Mai 2009   •   00:00

Principalul inamic al PD-L la euroalegeri va fi PSD, se arată într-un document intern al democrat-liberalilor, prezentat de Antena 3.



Potrivit documentului, PD-L va urmări în campanie să demonstreze că celelalte partide ameninţă interesul general, astfel că "faţă de PSD vor fi probabil provocate incidente în coaliţie pentru a fi folosite mediatic", iar "faţă de PNL vor fi subliniate defecţiunile guvernării 2004-2008".

În plus, PD-L va identifica PSD printre inamicii şi vinovaţii pentru situaţia de criză, găsind în acesta "un partener nărăvaş de coaliţie, cu un trecut suspect". Trăgând linie, social-democraţii vor fi principalii adversari ai PD-L în campanie, iar documentul trasează ce au de făcut pedeliştii: "Prezintă PSD ca pe un adversar dezbinat, fără claritate internă. Prezintă PSD ca pe un partid preocupat de putere, nu de rezolvarea situaţiei României. Face subtil şi de câte ori este nevoie apel la memoria momentelor anti-Iliescu, anti-Năstase".

În document este explicat că PD-L a ales PSD ca adversar pentru "a-şi justifica po-ziţia de partid dreapta" şi pentru că "PSD este principalul partid care îl poate înlătura pe termen scurt din poziţia de lider de piaţă". "Atenţie! PD-L nu doreşte «demolarea» mediatică a PSD, ci doar încolţirea lui, folosirea lui ca o ameninţare permanentă", arată documentul.

×
Subiecte în articol: politic psd