x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD işi caută aliaţi in Parlament

PSD işi caută aliaţi in Parlament

de Aniela Nine    |    Lavinia Dimancea    |    11 Dec 2007   •   00:00
PSD işi caută aliaţi in Parlament
Sursa foto: PAUL BUCIUTA/

PSD şi-a propus să discute săptămăna aceasta cu partidele parlamentare pentru a se pune de acord asupra amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe 2008, urmănd ca, la final, să aibă o discuţie "formală" cu Guvernul.

Buget 2008


PSD şi-a propus să discute săptămăna aceasta cu partidele parlamentare pentru a se pune de acord asupra amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe 2008, urmănd ca, la final, să aibă o discuţie "formală" cu Guvernul. In acest sens, social-democraţii le-au transmis ieri partidelor o invitaţie, insă deocamdată doar PC a acceptat-o.

Discuţii cu PC. Delegaţii ale celor două partide s-au intălnit ieri la Senat, după ce deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz (foto) explicase că discuţiile vor viza amendamentele care ar putea beneficia de sprijin recipoc. Drept urmare, pesediştii Constantin Niţă şi Viorel Ştefan şi conservatorii Sabin Cutaş şi Codruţ Şereş au stabilit ca PSD şi PC să se susţină reciproc pentru adoptarea acelor amendamente, care vizează proiectele sociale susţinute de cele două formaţiuni, respectiv programul "cornul şi laptele", care va fi extins la clasele V-VIII, majorarea alocaţiei de stat pentru copii pănă la 500.000 de lei vechi şi medicamentele compensate. La acestea se adaugă proiectul de lege privind reducerea TVA la alimentele de bază şi majorarea acestei taxe la produsele de lux. PD, in schimb, a refuzat "oferta" social-democraţilor, in timp ce liderul PRM, C.V. Tudor, s-a declarat sceptic faţă de utilitatea dis-cuţiilor. Deşi pesediştii au ameninţat că "nu vor trece" bugetul dacă nu le sunt acceptate amendamentele, premierul Tăriceanu le-a transmis că există puncte la care nu poate accepta modificări, cum sunt menţinerea deficitului bugetar şi menţinerea cheltuielilor din domeniul sănătăţii, infrastructurii, cercetării şi invăţămăntului.

×
Subiecte în articol: politic