x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Nastase, amenintat cu excluderea

PSD - Nastase, amenintat cu excluderea

de Lavinia Dimancea    |    11 Mar 2006   •   00:00
PSD - Nastase, amenintat cu excluderea

Dupa ce a scapat de perchezitie, Adrian Nastase risca sa fie dat afara din PSD. Conducerea organizatiei Sector 1 va discuta marti statutul lui Nastase, dar si pe cel al lui Dan Ioan Popescu, si ar putea transa prin vot excluderea acestora.

Adrian Nastase a ajuns sa creeze mari nemultumiri in randul organizatiei PSD Sector 1, unde acesta este membru, din cauza prejudiciilor de imagine pe care le aduce partidului. Liderul organizatiei, Dan Tudorache, a recunoscut ieri ca exista astfel de nemultumiti, dar pana acum nimeni din filiala nu a avansat ideea excluderii lui Nastase. El nu s-a sfiit insa sa spuna ca acest lucru ar putea sa se intample marti, cand va avea loc sedinta Biroului Executiv al filialei, prilej cu care vor fi luate in discutie "problemele de imagine" ale lui Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu - suspendat din functia de presedinte al Organizatiei PSD Bucuresti. Desi a regretat ca a "divulgat" o asemenea informatie, pe motiv ca s-ar putea face presiuni, Tudorache a raspuns intrebarilor insistente ale presei cu privire la luarea unei decizii privind excluderea celor doi din PSD. "Este posibil", a spus liderul filialei Sector 1, explicand ca, pentru a se ajunge la o asemenea masura, organizatiile trebuie sa faca o propunere in acest sens, iar cei 15 membri ai Biroului Executiv vor lua marti o hotarare, prin vot secret, pe care o vor prezenta la intrunirea de miercuri a liderilor judeteni ai PSD.

ANONIME ANTI-NASTASE. Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat, la randul sau, ca la nivelul organizatiei pe care o conduce au existat solicitari de excludere a lui Nastase din partid, dar anonime. "O multime de oameni ai muncii, prin scrisorile lor, prin bagatul pe sub usa si prin lipsa responsabilitatii - ma refer la semnaturi, pentru ca sunt anonime - au inceput sa ceara asa ceva", a spus Oprescu, precizand insa ca a aruncat la cos "zecile de foi de hartie, nesemnate". El a aratat ca, daca "fenomenul" celor care sustin excluderea lui Nastase din PSD are dimensiuni mari, va prezenta aceasta "parere" la reuniunea de miercuri a liderilor judeteni. "Daca insa este o dimensiune a unui foc, pe care oricum si-l pun membrii nostri de partid la fundulet, asa cum si-l pun toti in toate partidele, atunci nu il vom baga in seama", a precizat Oprescu.

La scurt timp dupa declaratiile celor doi lideri bucuresteni, deputatul PSD Adrian Severin a precizat ca structurile de conducere ale partidului nu au intentia de a lua in discutie, la o data proxima, eventuala excludere din partid a lui Adrian Nastase. In schimb, senatorul Corina Cretu si-a exprimat opinia cu privire la evolutia lucrurilor in cazul Nastase, spunand ca pune pariu ca "se va intampla ceva spectaculos", in perspectiva vizitei de saptamana viitoare a ministrului Justitiei la Bruxelles.

"LIPSA DE CARACTER"
Dan Ioan Popescu s-a aratat ieri surprins sa afle, chiar de ziua sa de nastere, ca urmeaza sa fie pus in discutia organizatiei PSD Sector 1. El l-a atacat pe liderul filialei, Dan Tudorache, spunand ca, atunci cand l-a propus pentru aceasta functie, a crezut ca este "un om de caracter". "Din pacate, constat ca am avut o mana proasta atunci cand l-am propus pe Dan Tudorache, pentru ca lipsa de caracter iese in evidenta. Se vad, acum, lipsa de caracter, incultura si lipsa de onestitate", a spus Popescu.

×
Subiecte în articol: politic psd nastase