x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Replica pedista - Boc, avocatul lui Basescu

Replica pedista - Boc, avocatul lui Basescu

de Lavinia Dimancea    |    26 Ian 2007   •   00:00
Replica pedista - Boc, avocatul lui Basescu

Liderul PD il ataca pe Tariceanu. Liderul PD, Emil Boc, a ripostat ieri la atacul lansat de premierul Calin Popescu Tariceanu impotriva presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l ca a coborat nivelul discursului la nivel de "carciuma".

Declaratiile premierului referitoare la transformarea institutiei prezidentiale "intr-un fel de carciuma, de Golden Blitz" l-au determinat pe Emil Boc sa iasa ieri cu o replica dura la adresa lui Tariceanu, la numai cateva zile dupa ce PNL si PD pareau sa fi cazut la pace ca urmare a deciziei democratilor de a ramane la guvernare.

Transformat intr-un veritabil avocat al presedintelui, Boc a calificat drept "inadmisibil" faptul ca premierul unei tari europene a ajuns sa critice o institutie a statului, "cu atat mai mult institutia prezidentiala, singura legitima alaturi de Parlament". "A cobori nivelul discursului la nivel de carciuma mi se pare un atac la fundamentul statului de drept", a acuzat Boc, in pledoaria facuta in favoarea Presedintiei. Mai mult, liderul PD l-a atentionat pe premier ca "trebuie sa ne obisnuim ca in democratie vorbim despre institutii, nu despre persoane" si a aratat ca gestul acestuia de "a vorbi in asemenea termeni si cu un asemenea discurs despre institutiile statului roman este incalificabil".

RASPUNSURI FERME. In plus, avertismentul lui Tariceanu ca atitudinea finala a PNL in sustinerea demersului PSD de suspendare a sefului statului depinde de "comportamentul presedintelui" (desi el nu va recomanda sustinerea acestui demers) l-a facut pe Boc sa ceara liberalilor o pozitie clara, seful democratilor reclamand caracterul ambiguu al declaratiei premierului.

"Asteptam nu raspunsuri ambigue si care sa ocoleasca fondul, ci precise", a spus Boc. In valtoarea criticilor la adresa lui Tariceanu, Boc a strecurat si chestiunea alegerilor pentru Parlamentul European, ce vor fi organizate la 13 mai, anuntand ca PD asteapta rezultatele unui sondaj de opinie in baza caruia va decide daca PNL si PD vor merge pe liste comune sau separat. "Asteptam argumente pro sau contra oricarei solutii. Dar orice atac exercitat din partea colegilor liberali indeparteaza sansele unei colaborari intre PD si PNL", a avertizat Boc.

ULTIMATUM. O alta atentionare din partea liderului democrat a venit si pe problema numirii inlocuitorului lui Sebastian Bodu la ANAF, propus de PD in persoana sibianului Viorel Comanita. Boc a aratat astfel ca PD asteapta un gest de "buna-credinta" de la PNL prin numirea lui Comanita pana la sfarsitul acestei saptamani, aceasta fiind inca "un semnal al dorintei de colaborare sau nu". "Am facut o propunere, am inaintat-o primului-ministru, sper ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa gasim in Monitorul Oficial propunerea acceptata, pentru ca asa a fost angajamentul", a spus Boc.
×
Subiecte în articol: politic