x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Revoltă în PSD

Revoltă în PSD

de Libiu Mateescu    |    Lavinia Dimancea    |    01 Iul 2008   •   00:00
Revoltă în PSD

Vasile Dîncu, Ioan Rus şi Constantin Niţă contestă decapitarea de la Mamaia, făcută la presiunea grupului Dragnea-Oprişan-Constantinescu, numind-o o prostie şi o mineriadă internă. Ion Iliescu s-a enervat pe Dîncu şi i-a transmis că “munca politică de substanţă nu e să stai să sugi din deget şi să emiţi fraze teoretice”.



Vasile Dîncu, Ioan Rus şi Constantin Niţă contestă decapitarea de la Mamaia, făcută la presiunea grupului Dragnea-Oprişan-Constantinescu, numind-o o prostie şi o mineriadă internă. Ion Iliescu s-a enervat pe Dîncu şi i-a transmis că “munca politică de substanţă nu e să stai să sugi din deget şi să emiţi fraze teoretice”.


Clujul lui Vasile Dîncu şi Braşovul lui Constantin Niţă nu vor sub nici o formă să recunoască decizia de săptămîna trecută a Comitetului Executiv Naţional de dizolvare a conducerilor organizaţiilor judeţene care au obţinut sub 20% la alegerile locale, printre care se numără şi cele două filiale. Dîncu a criticat foarte dur hotărîrea, spunînd că este una nestatutară,  “o amputare a politicii regionale” şi “o mineriadă internă în partid”  făcute după “un criteriu inventat pe loc de Nicuşor Constantinescu, cel care dormea la volan”. Dîncu, ca şi Ioan Rus, a avertizat că membrii conducerii filialei nu se consideră demişi, că aşteaptă din partea Consiliului Naţional, care va avea loc la data de 11 iulie, o decizie statutară şi nu a exclus chiar o posibilă demisie din PSD. “Atunci cînd te asociezi într-un partid ai toate variantele la dispoziţie, aşa cum întotdeauna există şi posibilitatea de a nu mai urma un proiect pe care l-ai început dacă nu mai ai condiţii necesare pentru acest lucru”, a ameninţat ieri Dîncu. El a arătat că în spatele decapitării de la Mamaia a stat trioul Liviu Dragnea-Marian Oprişan-Nicuşor Constantinescu şi că, deşi au fost voci, inclusiv Ion Iliescu, care au cerut o analiză pe regiuni, “la vot s-a supus altceva decît aceste hotărîri care păreau raţionale, o răfuială cu grupul de la Cluj”.


REPLICĂ. Ion Iliescu a reacţionat dur la declaraţiile lui Dîncu şi i-a reproşat că nu are forţa morală să-şi recunoască eşecul de la locale, unde a dovedit incapacitate organizatorică. “Ei au vrut s-o facă pe campionii reformării şi modernizării partidului. (...) Care este cîntarul eficienţei muncii politice? Rezultatul într-o campanie electorală. Or, ei se situează la coada clasamentului. Atunci, în ce constă autoritatea lor şi de unde această aroganţă, pretenţia să fie şi pedagogii altora, cînd nu demonstrează prin fapte acest lucru?”, a acuzat preşedintele de onoare al social-democraţilor. Întrebat unde este celebrul grup de la Cluj, Iliescu a răspuns tăios: “E la coada clasamentului, acolo e!”.


OPOZIŢIE. La atac a ieşit ieri şi preşedintele demis al filialei Braşov, Constantin Niţă, care a calificat drept “o prostie” hotărîrea de la Mamaia, avertizînd că organizaţiile din Transilvania nu se vor supune şi că vor aştepta validarea acesteia de către Consiliul Naţional. “Este o decizie pripită, luată pe picior, şi nu are nimic de a face cu statutul partidului”, a spus Niţă, precizînd că el nu va accepta să fie “bătaia de joc” a grupului Dragnea-Oprişan-Constantinescu şi că “am ajuns să ne confruntăm cu o atitudine neostalinistă a celor care se şterg pe pantofi cu statutul partidului”.

×
Subiecte în articol: politic dîncu