x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Revolutionari in agitatie - Scandal la poarta PSD

Revolutionari in agitatie - Scandal la poarta PSD

de Lavinia Dimancea    |    13 Apr 2006   •   00:00
Revolutionari in agitatie - Scandal la poarta PSD

"Lovi-l-ar bomba. Sa vina si sa vezi ce ii zic eu. Tovarasu’ Geoana. Ce, a ajuns domn acum? Taso a fost in Securitate".
Revolutionarul se plimba agitat, ud pana la piele. Vrea capul lui Ion Iliescu si il asteapta la discutii pe Mircea Geoana, presedintele PSD. El si alte sute de colegi de la Blocul National al Revolutionarilor s-au instalat ieri in fata sediului PSD din Kiseleff, de la ora 10:00. Cinci ore au avut de asteptat, pe o ploaie torentiala, venirea liderului pesedist, dar in van.

ELIMINARE. "Jos Iliescu!". "Iliescu si ai lui sa se duca dracului!". "Iliescu a tras in noi dupa 22!". "Iesi afara, javra ordinara!". Asta au strigat revolutionarii, afisand pancarte, steaguri si o caricatura a lui Iliescu, pe care sta scris "Wanted". Pe parcurs ei au devenit tot mai agitati, lovind masinile care intrau si ieseau din sediul PSD, bine pazit de jandarmi. Sapte dintre revolutionari, hotarati sa intre in greva foamei, au intrat la discutii cu secretarul executiv Alexandru Sassu, cerand incheierea unui protocol, in care sa se prevada "eliminarea" lui Ion Iliescu din PSD si demisia deputatului Emilian Cutean de la Comisia parlamentara pentru revolutionari.

FOTBAL SI PUMNI. "Ei stau in camera si noi in ploaie ca fraierii, fir-as al dracului". Era trecut de 13:00. Revolutionarii, cu nervii intinsi la maximum, au inceput sa strige. Furia le-a fost potolita doar de aparitia surprinzatoare a lui Gigi Becali. Aflat la bordul autoturismului Maybach, el s-a oprit sa ii salute pe protestatari. Multimea revolutionara a sarit pe masina, scandand. "Gigi! Gigi!" "Hai sa va punem presedinte". "Forza Steaua. Haide Steaua". De la euforia provocata de Gigi Becali s-a ajuns la urlete si huiduieli, odata cu aparitia, pe la ora 14:00, a deputatului, Emil Cutean. "Banditule!". "Esti securist!". "Hotul!". "Esti bandit ma, nu revolutionar, Cutene. La puscarie cu tine, ba", a strigat un revolutionar agitat la deputat, gata sa sara sa il loveasca. A scapat insa. Spiritele au fost potolite de liderii revolutionari, iesiti de la discutii, care au anuntat rezultatul intalnirii: vineri va avea loc o intalnire cu presedintele Mircea Geoana.

×
Subiecte în articol: politic