x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scrisori pe banii pensionarilor

Scrisori pe banii pensionarilor

de Lavinia Dimancea    |    10 Aug 2007   •   00:00
Scrisori pe banii pensionarilor
Sursa foto: SIMION MECHNO/

După majorarea pensiilor, Guvernul nu scapă nici o părghie in a acumula capital electoral şi a decis trimiterea de scrisori către pensionari pentru a-i informa oficial in legătură cu decizia guvernamentală.

Expedierea misivelor a fost recunoscută ieri de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, după ce democratul Gheorghe Barbu a acuzat Executivul că a creat baza legală pentru o campanie electorală din bugetul de pensii, aprobănd marţi o ordonanţă prin care se vor transmite pensionarilor scrisori in care să fie anunţaţi că pensiile s-au majorat.
"Inţelegem că vor să le scrie scrisori tuturor pensionarilor (...) pentru a le spune că s-a aprobat majorarea pensiilor, incepănd cu 1 ianuarie 2008, respectiv 1 ianuarie 2009. (...) O astfel de scrisoare trebuie să fie foarte utilă in plină campanie pentru europarlamentare. Probabil in ultima lună inainte de vot, cu cuponul de pensie, va merge şi o astfel de scrisoare", a spus Barbu.

Ministrul liberal al Muncii a respins insă acuzaţiile democratului privind interesul electoral al Guvernului, invocănd obligaţia legală a Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) de a informa pensionarii despre modificările apărute. "Acest subiect este o invenţie pentru că PNL nu a luat nici un euro şi nici un leu din banii pensionarilor", a declarat Păcuraru, pentru Mediafax, precizănd că cheltuielile pentru expedierea scrisorilor vor fi suportate din bugetul CNPAS.

×
Subiecte în articol: politic