x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful statului a convocat CSAT în perioada întâlnirilor dintre Ponta şi omologii din Europa de Est

Şeful statului a convocat CSAT în perioada întâlnirilor dintre Ponta şi omologii din Europa de Est

25 Noi 2013   •   18:44
Şeful statului a convocat CSAT în perioada  întâlnirilor dintre Ponta şi omologii din Europa de Est

Membrii CSAT se reunesc, marţi, la Palatul Cotroceni, în şedinţă, potrivit programului anunţat, luni seară, de Preşedinţie, pe ordinea de zi fiind propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, este precizat într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şedinţa CSAT va începe la ora 15.00, adică la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est.

Astfel, marţi, în intervalul orar 14.15-14.45, Ponta are programată o întâlnire bilaterală cu omologul polonez, iar de la ora 15.00 Ponta ar trebui să se întâlnească cu prim-ministrul slovac.

în continuare, tot marţi, premierul Ponta are programate întrevederi cu prim-miniştrii din Cehia, Albania şi Slovenia..

Preşedintele îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar primul-ministru pe cea de vicepreşedinte al Consiliului. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională.

Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de Preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Şedinţa CSAT a fost convocată în contextul în care premierul chinez, Li Keqiang, şi omologi din 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat se reunesc, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta, negocia şi încheia contracte importante, sub supravegherea atentă a Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: sedinta csat