x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj INSOMAR - Fara sefi turnatori

Sondaj INSOMAR - Fara sefi turnatori

de Lavinia Dimancea    |    14 Aug 2006   •   00:00

77% dintre romani considera grav faptul ca un om politic a facut politie politica si 83% sustin ca acesta nu ar mai trebui sa ocupe o functie inalta in stat, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 4-8 august a.c.

Astfel, 35% dintre intervievatii care s-au pronuntat au calificat foarte grava situatia in care un politician a facut politie politica, 42%, destul de grava si doar 6% au spus deloc grava, in timp ce 17% au precizat nu prea grava. 17,4% dintre cei chestionati nu au raspuns sau nu au stiut ce sa spuna in legatura cu aceasta situatie. Intrebati daca sunt de acord ca politicienii dovediti ca au facut politie politica sa mai poata ocupa functii inalte in stat, 48% au spus ca nu sunt deloc de acord, 35% nu prea sunt de acord, 12%, in general de acord si numai 5%, total de acord. 18,9% nu au putut aprecia sau nu au raspuns.

ALEGERI. In ceea ce priveste preferintele electorale, Alianta D.A. continua sa conduca cu 46%, fiind urmata de PSD - 22%, PRM - 12%, UDMR - 7%, PNG - 6%, PC - 2%, PPCD (ex-PNTCD) - 2%, al- tul - 2% si PIN - 1%. 36,4% dintre intervievati s-au declarat nehotarati, nu ar vota sau nu au raspuns. In cazul in care toate partidele ar candida independent, PD ar castiga atunci detasat, cu 31%, pozitiile urmatoare fiind ocupate de PSD - 22%, PNL - 15%, PRM - 13%, UDMR - 7%, PNG - 6%, PC - 2%, PPCD - 2% si PIN - 1%. In topul increderii electoratului, presedintele Traian Basescu ramane pe primul loc, cu 55%, fiind secundat de Mona Musca - 46%, clasamentul continuand cu Theodor Stolojan - 40%, Gigi Becali - 31%, Emil Boc - 28%, Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu - 25%, Corneliu Vadim Tudor si Ion Iliescu - 22%.

COTROCENI VERSUS VICTORIA. Pe de alta parte, 60% dintre cei chestionati s-au aratat multumiti de activitatea presedintelui Basescu, iar 40%, nemultumiti, in timp ce doar 33% apreciaza activitatea premierului Tariceanu, fata de 68%, care sunt nemultumiti. Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1.158 de persoane, marja de eroare fiind de 3%, garantata cu o probabilitate de 95%.

×
Subiecte în articol: politic