x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Oprescu, apărat de greii din partid

Sorin Oprescu, apărat de greii din partid

de Lavinia Dimancea    |    22 Mar 2008   •   00:00
Sorin Oprescu, apărat de greii din partid

Nominalizarea lui Marian Vanghelie la Primăria Capitalei, făcută de Mircea Geoană, este contestată de mai mulţi lideri ai partidului, aceştia dezaprobând gestul preşedintelui PSD şi pronunţându-se în favoarea candidaturii lui Sorin Oprescu (foto).

Nominalizarea lui Marian Vanghelie la Primăria Capitalei, făcută de Mircea Geoană, este contestată de mai mulţi lideri ai partidului, aceştia dezaprobând gestul preşedintelui PSD şi pronunţându-se în favoarea candidaturii lui Sorin Oprescu (foto). Unul dintre contestatari este vicepreşedintele Ilie Sârbu, altfel cunoscut ca susţinător al lui Geoană, dar care, de această dată, îl critică pe liderul PSD pentru faptul că nu şi-a respectat cuvântul ca în cursa pentru Primăria Generală să intre candidatul cel mai bine cotat. “Sorin Oprescu este cel mai bine plasat în sondajele de opinie şi cel mai bun trebuie să intre în competiţie. Mircea Geoană nu are însă opinii pe care să le respecte, el şi le schimbă de la o zi la alta. Nu sunt opinii serioase de preşedinte, sunt opinii în funcţie de conjuctură. Ştiţi că eu l-am susţinut în multe situaţii pe Mircea Geoană, dar acum şi-a pierdut direcţia”, a declarat Sârbu pentru Jurnalul Naţional.

 

Vicepreşedintele PSD a arătat că el personal va susţine candidatura lui Oprescu, deşi respectă decizia Organizaţiei Bucureşti şi a precizat că o decizie cu privire la candidatul PSD la funcţia de primar general nu va fi luată luni la Biroul Permanent Naţional (BPN), pentru că, potrivit Statutului partidului, forul care decide într-o astfel de situaţie este Comitetul Executiv Naţional.

 

 

ŞANSE DE SCHIMBARE. Nelămurit de raţiunile care au stat la baza nominalizării lui Vanghelie s-a arătat şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, care a susţinut că, din punct de vedere teoretic, Oprescu are şanse să fie nominalizat pentru Primăria Capitalei, în condiţiile în care decizia finală se ia în BPN şi e validată de Comitetul Executiv. Recunoscând că are o relaţie apropiată cu Oprescu, Năstase a atenţionat că este important ca PSD să ia o decizie “rece şi aşezată”, care să se bazeze pe şansele reale ale viitorului candidat de a câştiga Primăria Bucureşti. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, intră şi el în rândurile membrilor BPN pro-Oprescu, din care nu lipseşte în mod evident nici Ion Iliescu, dar nici Victor Ponta, acesta spunând că îl sprijină pe senator pentru că este cel mai bine cotat în sondaje, iar decizia de principiu a conducerii partidului a fost ca cel care se plasează mai bine să candideze. “Am ascultat şi eu ce a declarat preşedintele Geoană. E dreptul lui, dar nu hotărăşte preşedintele partidului”, a spus Văcăroiu. Ieri, Geoană a recunoscut că, potrivit evaluărilor, Sorin Oprescu are “o alonjă electorală” care depăşeşte electoratul PSD, dar a arătat că nominalizarea lui Vanghelie s-a bazat pe susţinerea unanimă a organizaţiei de Bucureşti.
×
Subiecte în articol: politic oprescu