x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Oprescu: "Aţi votat bine!" (video)

Sorin Oprescu: "Aţi votat bine!" (video)

de Lavinia Dimancea    |    16 Iun 2008   •   00:00
Sorin Oprescu: "Aţi votat bine!" (video)


Victoria lui Sorin Oprescu a produs euforie maximă la sediul de campanie al acestuia, dar şi un mare haos. Independentul a fost aproape sufocat de mulţimea de oameni venită să-i fie alături la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, fiind purtat de colo-colo de cîţiva inşi, transformaţi pe loc în SPP-işti, pentru a da declaraţii sau pentru a-i saluta pe cei prezenţi.Candidatul independent Sorin Oprescu le-a transmis bucureştenilor, după anunţarea rezultatelor sondajelor care îl dau câştigător al alegerilor pentru Capitală, că au votat bine şi că acest vot instalează la Primăria Bucureştiului primul primar independent din istoria recentă.



Independentu’ a fost sufocat de simpatizanţi

Victoria lui Sorin Oprescu a produs euforie maximă la sediul de campanie al acestuia, dar şi un mare haos. Independentul a fost aproape sufocat de mulţimea de oameni venită să-i fie alături la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, fiind purtat de colo-colo de cîţiva inşi, transformaţi pe loc în SPP-işti, pentru a da declaraţii sau pentru a-i saluta pe cei prezenţi.

Totul s-a întîmplat în stradă, în faţa sediului de campanie, unde independentul a ieşit să ţină un discurs, circulaţia fiind blocată în pregătirea evenimentului încă de la ora 20:00. "Victorie!", au urlat susţinătorii la apariţia lui Oprescu, după ce înăuntru, la auzul rezultatelor, se aruncase confeti şi se făcuseră glume pe seama lui Blaga, că e "negru de supărare" sau că "îşi dă demisia". Fel de fel de lume a venit să-l felicite pe independent, unii care pînă nu de mult stăteau mereu pe lîngă Vanghelie, alţi oameni simpli, dar printre ei şi cîţiva care băteau la ochi, cu ghiul pe deget şi cu burţile atîrnînd peste curea.

Tuturor acestora şi celor din faţa televizoarelor, Oprescu le-a transmis că "au votat bine", că votul lor instalează pentru prima dată un independent la cîrma Bucureştiului, că va rămîne independent, iar liderilor de partide care l-au susţinut public în campania pentru turul doi le-a mulţumit. Mulţimea a reacţionat scandînd şi aclamînd pe tot parcursul speech-ului, între cei prezenţi strecurîndu-se şi pesediştii Şerban Nicolae şi Nicolae Bănicioiu, dar şi ţărănistul Aurelian Pavelescu. La finalul discursului, după o îmbulzeală şi coate date şi primite de toţi, Oprescu, cu cămaşa făcută mototol şi vizibil emoţionat, şi-a savurat victoria în sediu pe ritmurile "We are the champions".

×
Subiecte în articol: politic