x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Oprescu strînge semnături

Sorin Oprescu strînge semnături

de Gabriela Antoniu    |    Lavinia Dimancea    |    16 Apr 2008   •   00:00

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat astăzi pentru Mediafax că începe strîngerea de semnături în vederea candidaturii sale ca independent la Primăria Capitalei.

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat astăzi pentru Mediafax că începe strîngerea de semnături în vederea candidaturii sale ca independent la Primăria Capitalei.

Mai mulţi lideri PSD au susţinut că o candidatură a lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei va canibaliza vo­turile social-democraţilor şi se ve­hicula chiar ideea că acesta va re­nunţa la a intra în cursă ca indepen­dent. Aseară, întrebat fiind dacă a luat o hotărîre privind candidatura, Oprescu declara pentru Jurnalul Na­ţional că a avut discuţii cu reprezen­tan­ţii mai multor partide în care s-a pus problema sprijinirii candidaturii sale ca independent şi a exclus posibilitatea de a candida sub sigla altei formaţiuni. “Am discutat acordarea de sprijin politic cu Petre Roman, cu Corneliu Vadim Tudor, cu Partidul Verzilor, cu Partidul Ecologist. Aştept să-mi comunice care este decizia lor”, a spus Oprescu, precizînd că nu a discutat cu Ion Iliescu, cel care i-a susţinut candidatura din partea PSD, despre intenţiile sale. Întrebat cînd va anunţa decizia finală în pri­vinţa candidaturii, senatorul a răs­puns că acest lucru se va întîmpla săptămîna viitoare, cînd este ultima zi de de­pu­nere a candidaturilor. “Pe 22 văd dacă am îndeplinit toate condiţiile de a candida ca indepen­dent, şi dacă le am îndeplinite, anunţ că voi candida, dacă nu, îmi voi cere scuze bu­cu­reştenilor şi mă voi retrage”, a explicat Oprescu. Aseară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la Antena 2, “Vorbe Grele”, Oprescu a precizat că atunci cînd va constata că în­de­pli­neş­te toate condiţiile pentru a candida la Primăria Generală îşi va da demisia din PSD.

×
Subiecte în articol: politic oprescu