x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Pintea, suspendată din PSD

Sorina Pintea, suspendată din PSD

03 Mar 2020   •   19:22

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, a declarat, marți, că s-a decis în partid ca persoanele care au primit mandat de arestare sau o condamnare în primă instanță să fie suspendate de drept din partid, în această situație fiind și fostul ministru Sorina Pintea.

Întrebat care este situația Sorinei Pintea, în prezent fiind în arest preventiv, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD a spus că partidul nu trebuie să reacționeze la cazuri personale.

„Partidul nu trebuie să reacționeze la cazuri personale. Mai ales, uitați, la doamna Pintea, are și o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. (...) Astăzi (marți – n.r.) s-a făcut o propunere clară, cine primește un mandat de arestare este suspendat automat de drept din partid. La fel cine are o condamnare în primă instanță”, a spus Ciolacu.

Întrebat, în continuare, dacă este nevoie de modificarea statutului pentru ca fostul ministru al Sănătății să fie suspendat din partid, Ciolacu a spus că Pintea a fost deja suspendată.

Liderul PSD: „Avem toleranță zero la corupție”

„Cred că lucrurile sunt foarte clare. (...) Avem toleranță zero la corupție, avem aceeași toleranță zero și în ceea ce privește drepturile omului. În acest moment decizia politică este ca doamna Sorina Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situație. Doamna Jivan (Luminița Jivan – n.r.), cunoaștem cazul de la Caraș, de asemenea, și-a anunțat demisia din funcție și domnul Nistor (Laurențiu Nistor – n.r.) a preluat pe o perioadă scurtă interimatul pe funcție”, a mai spus Ciolacu.

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luată, marți, în şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD. CEx a acceptat astfel  propunnerea preşedintelui organizaţiei din Maramureş a PSD.

Contestarea arestării se judecă vineri

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Contestația Sorinei Pintea, la măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, se va judeca vineri, la Curtea de Apel București.

×