x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Spatiile din Parlament - Alesii vor avea regie pan’ la vara

Spatiile din Parlament - Alesii vor avea regie pan’ la vara

de Gabriela Antoniu    |    Lavinia Dimancea    |    09 Ian 2006   •   00:00
Spatiile din Parlament - Alesii vor avea regie pan’ la vara

Presat de razboiul dintre senatori si deputati pe spatiile din Palatul Parlamentului, primii suparati ca li s-a dat prea putin, ultimii ca li s-a luat prea mult.

Presat de razboiul dintre senatori si deputati pe spatiile din Palatul Parlamentului, primii suparati ca li s-a dat prea putin, ultimii ca li s-a luat prea mult, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase (foto), a gasit o solutie pentru a scapa de corvoada administrarii cladirii. El doreste crearea unei regii care sa se ocupe de intretinerea spatiilor pentru ca nu i se pare normal ca el sau ceilalti membri din conducerea Camerei sa aiba o astfel de sarcina. Intr-o declaratie acordata Jurnalului National, Nastase spune ca aceasta regie va fi infiintata in prima jumatate a anului, urmand sa puna in discutie aceasta problema in luna februarie.

SUSPICIUNI. "Am propus ca, impreuna cu Senatul, sa organizam o regie speciala care sa se ocupe de cladirea Palatului Parlamentului, sa nu mai facem acest lucru noi, la Camera Deputatilor, si, in felul acesta, sunt convins ca vom elimina toate suspiciunile. Nemultumirile probabil ca nu vom putea sa le eliminam pe toate, dar putem inlatura suspiciunile ca unele solutii sunt date in favoarea deputatilor sau in favoarea senatorilor", a declarat Nastase. Pe de alta parte, presedintele Camerei a tinut sa ii contrazica pe senatorii care s-au plans ca au fost inghesuiti, invocand o analiza intocmita la nivelul Biroului Permanent.

COMPARATIE. "Conform acestei analize, rezulta foarte clar ca suprafata pentru fiecare deputat este mai mica decat suprafata care revine unui senator", a spus Nastase. Tot pe aceasta idee, el afirma, la inceputul lunii decembrie a anului trecut, ca Senatul are peste 200 de camere pentru 600 de persoane, fata de Camera, care detine doar 260 de camere pentru 1.800 de persoane. "Va trebui sa gasim o solutie pornind de la faptul ca nu vom putea, si spun asta in gluma, sa mai facem o constructie adiacenta pentru a-i multumi pe cei care considera ca au nevoie de mai mult spatiu", a conchis Nastase.

×
Subiecte în articol: politic