x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul minoritatilor - Rascoala udemerista

Statutul minoritatilor - Rascoala udemerista

de Carmen Vintila    |    Lavinia Dimancea    |    06 Iul 2006   •   00:00
Statutul minoritatilor - Rascoala udemerista

Deputatii UDMR au vrut ieri sa boicoteze lucrarile de plen ale sesiunii extraordinare, suparati ca Statutul minoritatilor nu a figurat pe agenda Camerei.

Liderul de grup Marton Arpad a cerut introducerea proiectului pe ordinea de zi, dupa ce, in cursul diminetii, Biroul Permanent decisese amanarea discutiilor in comisii pana in august. Propunerea lui Marton a picat insa la vot: 78 "pentru" (UDMR si PNL), 76 "impotriva" (PSD, PRM si o parte din deputatii PD) si 13 abtineri (PD si PC), acestea din urma fiind contabilizate la voturile contra. Rezultatul nefavorabil i-a enervat pe reprezentantii UDMR, care au cerut o pauza de consultari pentru a decide daca mai participa la lucrari. Dupa discutii, udemeristii au decis sa ramana la sedinta, dar au criticat atitudinea colegilor din Coalitie, in special a PD pentru ca nu respecta intelegerile pe adoptarea Statutului.

ACUZATII. Marton Arpad a acuzat tergiversarea dezbaterilor in comisiile sesizate, spunand ca ceea ce se intampla este "o batjocura" la adresa minoritatilor nationale. "Au existat partide sau persoane care au incercat sa santajeze UDMR-ul cu acest proiect, cu votul sau nevotul, inclusiv pe problema retragerii trupelor din Irak".

×
Subiecte în articol: politic