x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică STRATEGIA PD-L/Băsescu, câştigătorul luptelor din coaliţie

STRATEGIA PD-L/Băsescu, câştigătorul luptelor din coaliţie

de Lavinia Dimancea    |    26 Feb 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, crede că disputele dintre PD-L şi PSD au ca ţintă alegerile prezidenţiale şi că democrat-liberalii urmăresc, prin declanşarea acestora, câştigarea scrutinului.



"Între PSD şi PD-L este o luptă surdă, subterană care vizează alegerile prezidenţiale din toamnă. (...) PD-L încearcă prin pârghiile pe care le are să blocheze numirile celor de la PSD, pentru că în fond şi la urma urmei este vorba despre structurile care vor fi de bază pentru alegerile din toamnă", a declarat ieri Dan Voiculescu, la finalul întâlnirii conducerii Alinaţei PSD+PC, comentând astfel tensiunile dintre PD-L şi PSD privind colaborarea la nivel local şi întârzierea numirii unor secretari de stat propuşi de social-democraţi, cum este cazul Mayei Teodoriu de la Justiţie. Cât priveşte relaţia dintre PC şi PSD, Voiculescu a arătat că în teritoriu există o stare de nemulţumire, aceasta fiind legată, pe de o parte, de "tratament" ("întotdeauna partidul mai mic e tratat ca ruda săracă") şi, pe de altă parte, de colaborare care într-un an electoral dificil, cu două scrutinuri, "nu funcţionează ca lumea".

SONDAJ
Dan Voiculescu a precizat însă că nu s-a pus niciodată problema ruperii acordului politic dintre cele două partide, dar că la jumătatea lunii martie PC va lua o decizie dacă merge la europarlamentare pe liste comune cu PSD sau separat. "Deocamdată mai credem în faptul că există un electorat conservator în România şi vrem să ne lămurim dacă avem dreptate sau nu şi probabil că vom încerca să ne lămurim în luna iunie, la alegerile europarlamentare. Dar nu este o hotărâre luată", a spus Voiculescu, completat de preşedintele PC, Daniela Popa, care a precizat că cele două partide vor stabili pe baza unui sondaj dacă vor candida sau nu pe liste comune. Legat de disfuncţionalităţile din teritoriu, conducerile PSD şi PC au decis ca social-democratul Valeriu Zgonea şi conservatorul Corneliu Ciontu să se ocupe cu inventarierea şi rezolvarea acestor probleme.

×
Subiecte în articol: politic