x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre prezidenţiale: Prea devreme pentru o decizie

Tăriceanu, despre prezidenţiale: Prea devreme pentru o decizie

03 Sep 2018   •   14:29
Tăriceanu, despre prezidenţiale: Prea devreme pentru o decizie
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că este prea devreme pentru o decizie în privinţa stabilirii de către PSD şi ALDE a candidatului pentru alegerile prezidenţiale, precizând că momentul cel mai bun pentru un astfel de demers ar fi primul trimestru al anului viitor. 

 

"Aceste discuţii nu sunt noi. (...) Nu mi-am schimbat punctul de vedere, am convenit cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la un moment dat să facem o discuţie şi să hotărâm. Cred că preşedintele Dragnea a vrut să transmită acest mesaj, prin viu grai şi nu prin intermediul presei, colegilor. Practic, nu suntem în situaţia de a fi luat vreo decizie în acest sens. Este mult prea devreme pentru a lua vreo decizie referitoare la un candidat comun sau nu şi cine va fi candidatul", a afirmat Tăriceanu. 

El a precizat că nici în privinţa alegerilor europarlamentare ALDE nu a hotărât dacă va merge pe liste separate sau comune cu PSD. 

"Am avut o şedinţă ALDE, în care şi eu şi colegii mei ne-am manifestat opţiunea pentru a merge pe liste separate, dar nu e o opţiune definitivă, nu s-a luat o hotărâre în acest sens. Am anunţat că la ALDE am stabilit criteriile de selecţie, deci indiferent dacă vom merge pe liste separate sau nu criteriile de selecţie rămân valabile şi ele ne vor ajuta la definirea criteriilor cu mai multă acurateţe, pe bază de punctaje, în aşa fel încât alegerea să fie una cât mai obiectiv posibil şi ulterior vom stabili formula. Orice formulă are bineînţeles şi avantaje şi inconveniente", a spus Tăriceanu. 

Întrebat dacă vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019, Tăriceanu a răspuns: "Acest exerciţiu depinde sigur şi de voinţa comună, şi de o anumită conjunctură şi de o anumită susţinere politică. Când va fi momentul să discutăm la nivel politic, evident că voi comunica. (...) Cel mai bun moment ar fi în primul trimestru al anului viitor". AGERPRES

×