x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodorovici vrea să-i ia locul Gabrielei Firea

Teodorovici vrea să-i ia locul Gabrielei Firea

de Maria Alifantis    |    10 Mar 2016   •   12:33
Teodorovici vrea să-i ia locul Gabrielei Firea

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi senatorul Şerban Nicolae îi vânează locul Gabrielei Firea, candidatul PSD cu cele mai mari şanse în cursa pentru Primăria Capitalei. După ce l-a refuzat pe Liviu Dragnea, care-i propusese primăria Sectorului 1, Teodorovici s-a autopropus pentru Primăria Generală. Dragnea i-a tăiat elanul: “Firea e favorită!”.

Chiar dacă senatoarea Gabriela Firea este preferată de Liviu Dragnea pentru Primăria Generală, fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi-a anunţat public intenţia de a candida. Luni, în Biroul Permanent, Teodorovici îl refuzase pe Dragnea, care-i oferise candidatura la Sectorul 1. „În ceea ce mă privește, nu am refuzat nimic pentru că nu am avut o propunere concretă pe care să o accept sau refuz. Am certitudinea că aș fi în stare să gestionez nu doar un sector, ci șase sectoare”, a scris Teodorovici pe Facebook. Chiar şi aşa, Teodorovici nu prea are şanse să-i ia locul Gabrielei Firea. Fostul ministru a fost măsurat în sondajele interne, însă ar fi obţinut un scor mult prea mic în comparaţie cu Firea, care ar atinge în jur de 30%. Lucru confirmat și de Liviu Dragnea. „Gabriela Firea are o şansă foarte mare. Săptămâna viitoare convocăm Comitetul Executiv Naţional pentru a valida candidaturile, atât pentru Primăria Capitalei, cât şi pentru sectoare. Gabriela Firea are prima şansă, dar sunt şi alţi colegi care doresc să îşi asume această candidatură şi va fi o discuţie deschisă, transparentă şi foarte cinstită despre şanse reale”, a explica liderul PSD.

Nu vrea nimeni sectoarele
În PSD au loc discuții aprinse şi pe tema candidaților pentru sectoarele Bucureștiului. "Nu suntem întârziaţi, dar nici nu putem să o mai lungim după săptămâna viitoare", a declarat Liviu Dragnea. Gurile rele spun că la nivelul partidului este supărare mare din cauză că foştii miniştri Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin consideră funcția de primar sub rangul lor și nu doresc să candideze la sectoare. PSD așteaptă mai multe sondaje interne și speră ca până săptămâna viitoare, când ar trebui să anunțe candidații, să aibă un nume și pentru primăria Sectorului 5, favorit fiind deputatul Dumitru Chiriţă. Planurile pesediștilor au fost date peste cap după ce candidatul iniţial, Cristian Rizea, a fost săltat de DNA. Veştile bune pentru Dragnea vin însă din UNPR. Doar ieri, şase deputaţi de la UNPR, printre care Liliana Mincă şi Tudor Ciuhodaru, au anunţat Biroul Permanent din Camera Deputaţilor că s-au transferat în grupul parlamentarilor PSD, însă este de aşteptat ca transferurile din tabăra progresiştilor să continue în următoarea perioadă.

“Gabriela Firea are prima şansă. O să fie un proces transparent. Mai sunt doi colegi care şi-au exprimat intenţia: Eugen Teodorovici şi Şerban Nicolae. O candidatură a lui Marian Vanghelie încurcă foarte multă lume. Este o opţiune importantă, e un candidat important”
Liviu Dragnea – preşedinte PSD

×