x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: Comportamentul aleşilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc înseamnă trădare de ţară

Tomac: Comportamentul aleşilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc înseamnă trădare de ţară

29 Apr 2020   •   14:29
Tomac: Comportamentul aleşilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc înseamnă trădare de ţară

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat că adoptarea tacită a proiectului care prevede autonomia Ținutului Secuiesc reprezintă „una dintre cele mai mari umilințe la care a fost supusă România” și că un astfel de comportament este egal cu trădarea de țară.

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat că este inadmisibil ca Parlamentul să accepte un proiect de lege „cu accente revizioniste”.

„Consider că este una dintre cele mai mari umilinţe la care a fost supusă România în ultimii ani de către instituţia care ar trebui să îi reprezinte cel mai bine interesele. Este inadmisibil ca Parlamentul României, chiar în timp de criză, să accepte ca un proiect de lege cu tendinţe revizioniste şi cu o agendă care aruncă în aer România să fie adoptat de Camera Deputaţilor. Este de neacceptat, de netolerat un asemenea comportament sfidător, care este egal cu trădarea de ţară Condamnăm acest gest şi sperăm ca niciodată, niciun politician să nu îşi mai permită să se joace cu interesele României, într-un asemenea mod”, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot. Potrivit proiectului, Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Proiectul de lege a iscat scandal în rândul politicienilor. Liderul deputaţilor PNL susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu anunţă pe Facebook că PSD nu susţine acest proiect legislativ.

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Senatorii s-au întrunit miercuri într-o şedinţă de plen de urgenţă pentru a respinge proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, după ce acesta a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot.

Mediafax

×
Subiecte în articol: eugen tomac