x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vadim Tudor: "Băsescu vorbeşte şi când e, şi când nu e cazul, iar acum era cazul"

Vadim Tudor: "Băsescu vorbeşte şi când e, şi când nu e cazul, iar acum era cazul"

14 Sep 2008   •   00:00

Preşedintele PRM, Corneliu Vadin Tudor, a criticat decizia preşedintelui Traian Băsescu de a nu susţine un discurs oficial la Serbările naţionale de la Ţebea, spunând că acum era cazul ca şeful statului să omagieze memoria lui Avram Iancu pentru că acesta era fără pată.



Preşedintele PRM, Corneliu Vadin Tudor, a criticat decizia preşedintelui Traian Băsescu de a nu susţine un discurs oficial la Serbările naţionale de la Ţebea, spunând că acum era cazul ca şeful statului să omagieze memoria lui Avram Iancu pentru că acesta era fără pată.

"Preşedintele Băsescu vorbeşte şi când e, şi când nu e cazul. Acum era cazul să omagieze memoria lui Avram Iancu pentru că Avram Iancu era fără pată. Dacă Băsescu a venit să culeagă caimacul electoral şi să se ducă să-l mângâie lumea pe chelie eu mă duc după el şi îi voi oferi un pieptene", a declarat presei, după momentele comemorative de la Ţebea, Corneliu Vadim Tudor.

Iniţial, autorităţile locale nu ştiau că preşedintele Traian Băsescu va participa la serbările de la Ţebea, însă probabil când a auzit că o să participe şi el s-a decis să meargă la Ţebea.

După ce a făcut o baie de mulţime, Traian Băsescu s-a fotografiat cu oamenii prezenţi la manifestare, a luat masa la cortul Consiliului Judeţean Arad, însoţit de membri PDL.

Peste două mii de persoane s-au adunat, duminică, la Serbările naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, pentru a comemora 136 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Avram Iancu, la manifestare fiind prezent şi şeful statului, Traian Băsescu.

La Ţebea, au mai fost prezenţi, printre alţii, Theodor Stolojan, Corneliu Vadim Tudor şi Adrian Păunescu, precum şi oficialităţi locale şi judeţene.

Imediat după oficierea slujbei de pomenire a "simbolului" moţilor Avram Iancu, preşedintele Traian Băsescu a plecat din perimetrul unde se desfăşura ceremonia şi a salutat mulţimea, stând de vorbă cu oamenii aflaţi la Ţebea.

După ce a salutat mulţimea, preşedintele Traian Băsescu şi-a schimbat hainele în căminul cultural, îmbrăcându-se într-o ţinută sport, şi s-a îndreptat apoi spre platoul unde urma să se desfăşoare o serbare câmpenească. Pe drum, şeful statului s-a fotografiat cu oamenii şi apoi s-a oprit la un cort amplasat în imediata apropiere a scenei, unde a mâncat, însoţit de delegaţia PDL, printre care europarlamentarul Monica Iacob Ridzi şi fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu.

Din cauza unei pene de curent, finalul slujbei religioase oficiate de episcopul Aradului şi Hunedoarei Timotei Seviciu nu a mai putut fi auzit la staţia de amplificare, la fel şi discursurile unor autorităţi prezente la manifestările de la Ţebea.

În timpul slujbei religioase, Băsescu a stat alături de Theodor Stolojan şi de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, liberalul Mircea Ioan Moloţ, în zonă aflându-se şi Corneliu Vadim Tudor.

Băsescu a declarat ziariştilor prezenţi la manifestare că a venit de la Bucureşti "în semn de respect pentru istoria moţilor".

Întrebat de jurnalişti de ce nu a ţinut un discurs la serbările naţionale de le Ţebea, Băsescu a răspuns: "Încă de pe drum i-am spus preşedintelui Moloţ că ar fi bine ca noi, politicienii, să nu le dăm lecţii de patriotism moţilor. Şi uite că Dumnezeu mi-a dat dreptate", a spus Băsescu, făcând referire la faptul că a fost întrerupt curentul, iar discursurile nu s-au mai auzit deloc în mulţume.
Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu politic cazul avram iancu ţebea