x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie, luat peste picior

Vanghelie, luat peste picior

de Lavinia Dimancea    |    18 Feb 2008   •   00:00
Vanghelie, luat peste picior
Sursa foto: Lucian Tudose/

Aspirant la postul de edil-şef al Capitalei, Marian Vanghelie a prezentat primele rezultate ale sondajului comandat de acesta cu privire la candidaţii PSD pentru Primăria Generală, dar posibilii săi concurenţi îl tratează cu ironie

Aspirant la postul de edil-şef al Capitalei, Marian Vanghelie a prezentat primele rezultate ale sondajului comandat de acesta cu privire la candidaţii PSD pentru Primăria Generală, dar posibilii săi concurenţi îl tratează cu ironie. Potrivit datelor oferite de Vanghelie, la Realitatea TV, obţinute dintr-un eşantion de 3.000 de subiecţi din totalul de 6.000, senatorul Sorin Oprescu se situează pe primul loc în opţiunile bucureş­tenilor cu 21%-22%, edilul de la 5 urmând pe poziţia a doua cu 20%. “Ceilalţi co­legi din PSD au sub 10%”, a spus Vanghelie, aceştia fiind, după cum i-a nominalizat anterior ca potenţiali candidaţi testaţi în sondaj, Victor Ponta, Cristian Diaconescu, Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae. Vanghelie zice însă că nimeni “nu se poate bate la fel de bine” ca el. “Nu ştiu dacă doresc. Poate nu vor, poate au anumite relaţii interumane cu anumite persoane, poate nu au aceeaşi dorinţă ca mine să se bată, poate nu vor să-şi asume riscul. Poziţia, vârsta mă avantajează şi am curajul necesar să mă bat cu ei fără nici o problemă”, a explicat Vanghelie, avertizând că, dacă va sta bine în sondaje, nimeni nu va putea să îl oprească să candideze. 

 

REACŢII. Deşi cel mai bine plasat, Sorin Oprescu îi face invitaţia lui Vanghelie să intre el în cursă. “Faptul că are 20% şi este pe locul al doilea îl îndrituieşte să participe, ca un adevărat şef de fi­lială, pentru că are şanse foarte mari, şi să îşi asume responsabilitatea”, spune senatorul. Oprescu s-a declarat “superfericit” că oamenii încă au încredere în el şi le promite că “nu o să-i dezamăgească”.

Victor Ponta, care nu renunţă la ideea unei posibile candidaturi, comen­tează şi el ironic sondajul lui Vanghelie. “Mă aşteptam să fiu pe minus, undeva sub zero. Deci, e bine că sunt un candidat sub 10%”, ne-a declarat Ponta, adăugând că “este opinia” lui Vanghelie că nimeni nu se poate lupta mai bine ca el. În plus, vicepreşedintele PSD susţine că alte sondaje de opinie, precum CSOP-ul comandat de PD, au cu totul alte date decât cel al primarului de la 5. “Eu sunt în locul lui, el în locul meu. El nu a făcut acum altceva decât o rocadă de nume”, a precizat Ponta.

×
Subiecte în articol: politic vanghelie