x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie, propus la Primăria Capitalei

Vanghelie, propus la Primăria Capitalei

de Lavinia Dimancea    |    22 Feb 2008   •   00:00

Cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului organizaţiei PSD Bucureşti au decis aseară să-l propună pe Vanghelie drept candidatul partidului

Marian Vanghelie este susţinut de PSD Bucureşti pentru a candida la Primăria Generală a Capitalei. Cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului organizaţiei au decis aseară să-l propună pe Vanghelie drept candidatul partidului, după ce acesta îşi exprimase dorinţa de a intra în cursă pentru că vrea să-i dea jos “pe aceşti escroci”. Primarul de la 5 susţine însă că va lua decizia numai după o discuţie cu Sorin Oprescu, pentru că acesta are în sondajele “reale” cu două procente mai mult decât el, restul pesediştilor având sub 10%. “Le-am cerut colegilor să-mi dea voie să analizez acest lucru, pentru că vreau ca împreună cu Sorin Oprescu să vedem care va fi posibilul candidat, între mine şi el. Să terminăm şi sondajul. Punctul fi­nal va fi decizia mea, o voi lua la final, după ce voi vedea exact sondajul şi după ce voi avea o discuţie şi cu Sorin”, a declarat Vanghelie. Întrebat ce va face dacă Oprescu va dori să candideze, Vanghelie a spus că va renunţa şi îl va sprijini pe senator “fără condiţii”. “De comun acord cu el, vom decide soluţia cea mai bună. Decidem fără a fi o dispută între mine şi Oprescu”, a arătat Vanghelie.

 

RĂSPUNS. Sorin Oprescu nu vede însă de ce ar trebui să discute cu Vanghelie. “Din moment ce organizaţia doreşte ca Vanghelie să candideze, atunci să candideze el. Există o disciplină în partid, nu? Să ne în­tâl­nim şi să vorbim ce? Să ne înţelegem ce? Aici e pe emulsia ge­nerală... dacă emulsia generală, adică acest Consiliu al organizaţiei, a hotărât să se ducă Vanghelie, să se ducă el şi să-şi asume responsabilitatea”, ne-a declarat Oprescu, ne­e­xcluzând totuşi să poarte o dis­cuţie cu liderul filialei bucureştene. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat în schimb, la Antena 3, că este “o chestiune raţională” ce spune Vanghelie, dar a precizat că decizia finală cu privire la candidaţii PSD pentru primăriile din marile oraşe, inclusiv Bucureşti, va fi luată de comun acord între conducerea centrală a partidului şi organizaţiile respective “pe bază de sondaje şi de prietenie”.

×
Subiecte în articol: politic vanghelie