x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Dacă preşedintele va trimite bugetul la Parlament, vom munci pe 27, 28 şi 29

Zgonea: Dacă preşedintele va trimite bugetul la Parlament, vom munci pe 27, 28 şi 29

03 Dec 2013   •   08:50
Zgonea: Dacă preşedintele va trimite bugetul la Parlament, vom munci pe 27, 28 şi 29
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va trimite "printr-un tertip" bugetul la Parlament, atunci parlamentarii vor munci pe 27, 28, 29 decembrie ca să înainteze şefului statului bugetul.

"Nu există niciun argument juridic şi nu s-a întâmplat niciodată în 23 de ani ca preşedintele statului să pună piedică funcţionarilor să-şi primească resursele financiare, ministerelor să aibă investiţii, administraţiei locale să aibă buget. În acest moment ar fi România contra un singur om. Nu cred că va trimite bugetul de stat", a spus Zgonea, care a precizat că, dacă preşedintele va trimite Parlamentului bugetul, atunci parlamentarii "vor face Crăciunul cu bugetul".

"Din punctul meu de vedere, dacă preşedintele va trimite, printr-un tertip, nu pot să văd care, dacă va vrea să fie aşa cum am spus eu în ghilimele fie spus antiromân şi să trimită acest buget, el va veni undeva către 24 decembrie către Parlament. Asta înseamnă că parlamentarii vor munci pe 27, 28şi 29 ca să trimită domnului preşedinte acest buget. Asta e singura informaţie pe care putem să o judecăm palpabil. Facem Crăciunul cu bugetul! De aceea suntem parlamentari, să venim atunci când e nevoie de noi", a explicat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că poate să promită un singur lucru, respectiv că în această săptămână se va vota bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. "Eu vă promit un singur lucru, că în această săptămână votăm bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. Îl trimitem domnului preşedinte, după care argumentaţia de respingere sau de retrimitere către parlamentari, dar cea constituţională, trebuie să v-o prezinte preşedintele", a mai spus Zgonea.

Traian Băsescu a anunţat, aseară, că a decis să nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi. Şeful statului a declarat săptămâna trecută că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.

×