x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Voi cere comisiilor să ia în dezbatere luni proiectul privind câinii fără stăpân

Zgonea: Voi cere comisiilor să ia în dezbatere luni proiectul privind câinii fără stăpân

06 Sep 2013   •   17:00
Zgonea: Voi cere comisiilor să ia în dezbatere luni proiectul privind câinii fără stăpân
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că va cere Comisiilor de administraţie şi juridică să ia în dezbatere proiectul de lege privind câinii fără stăpân luni după-amiază, pentru ca săptămâna viitoare să poată fi adoptat în plen, informează agerpres.ro.

"Voi cere ca luni după-amiază Comisiile de administraţie şi juridică să ia în dezbatere acest proiect de lege cu decizia Curţii Constituţionale şi să-l promovăm. Vreau ca săptămâna viitoare, aşa cum au spus şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, acest proiect să fie promovat către Preşedinţie", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că deputaţii vor analiza cele "trei-patru-cinci articole" care trebuie modificate, vor stabili clar care sunt argumentele în fiecare zonă - când se eutanasiază câinii, cum se eutanasiază, când se sterilizează şi care sunt responsabilităţile, după care o vor promova.

"Dacă există nemulţumiri într-o anumită zonă, facem din nou o dezbatere şi iniţiem un proiect de lege care să modifice, dar tot o modificăm. Eu, repet, şi astăzi, autorităţile locale au instrumentele legale. Dacă unii dintre ei se uită la proiectul de lege care stă în Parlament şi spun că nu au instrumente, eu cred că este o mare greşeală. Parlamentul Romaniei are un proiect de lege care a fost contestat la Curtea Constituţională. Acel proiect modifică anumite proiecte care sunt în vigoare în acest moment şi care conferă autorităţilor locale responsabilităţi foarte clare", a menţionat preşedintele Camerei.

Valeriu Zgonea a precizat că este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân după un interval de şapte zile, dacă aceştia nu sunt adoptaţi. 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea caini maidanezi