x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ziua şi sondajul - Sorin Oprescu scade subit

Ziua şi sondajul - Sorin Oprescu scade subit

de Lavinia Dimancea    |    15 Mai 2008   •   00:00

Sorin Oprescu conduce în topul candidaţilor la Primăria Capitalei cu 32,9%, arată un nou sondaj de opinie, realizat de această dată de Liga pentru apărarea drepturilor şi libertăţii politice împreună cu D&D Research, dat ieri publicităţii.



Sorin Oprescu conduce în topul candidaţilor la Primăria Capitalei cu 32,9%, arată un nou sondaj de opinie, realizat de această dată de Liga pentru apărarea drepturilor şi libertăţii politice împreună cu D&D Research, dat ieri publicităţii. Dar, aşa cum reiese din rezultatele cercetării, senatorul independent ar fi scăzut în opţiunile electoratului, pentru că un sondaj Gallup, remis presei cu o zi înainte, îl cota pe Oprescu la 49%. Ciudăţenia este că ambele studii au fost realizate aproximativ în aceeaşi perioadă, primul în intervalul 5-12 mai, al doilea în perioada 7-10 mai. În plus, acelaşi Gallup îl dădea pe Oprescu în urmă cu două săptămâni, într-un sondaj realizat la comanda PNL, la 38% din intenţiile de vot.

TREND. Cercetarea D&D Research de ieri relevă însă că Oprescu a crescut de la 18%, cît avea în luna martie, la 32,9%, el fiind urmat (surpriză!) de Cozmin Guşă (PIN), creditat cu 11,8%. Vasile Blaga şi Ludovic Orban (regăsiţi pe locurile doi şi trei în ultimul sondaj Gallup) se situează abia pe locurile trei şi cinci: Vasile Blaga (PD-L) – 10,4%, Cristian Diaconescu (PSD) – 10%, Ludovic Orban (PNL) – 9,5%, Aurelian Pavelescu (PNŢCD) – 4,6%, Codrin Ştefănescu (PC) – 3,2%. 10,7% dinntre cei intervievaţi au spus că nu sînt siguri cu cine vor vota, iar 6,9% nu ştiu sau nu răspund. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 914 persoane şi are o eroare maximă de 3,3%.

×
Subiecte în articol: politic