x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut din Bucureşti

2.500 de lei pentru fiecare nou-născut din Bucureşti

de Monica Cosac    |    09 Iun 2017   •   13:49
2.500 de lei pentru fiecare nou-născut din Bucureşti
Sursa foto: DIANA OROS

Familiile din Capitală vor primi un stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut, potrivit unei hotărâri, adoptate ieri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). O altă hotărâre adoptată de consilierii generali prevede amenzi de până la 1.000 de lei pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit.

Consilierii municipali au adoptat proiectul care prevede acordarea stimulentului financiar nou-născuţi cu 49 de voturi pentru şi o abţinere, sumele urmând a fi date prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).

Suma de 2.500 de lei va fi acordată o singură dată pentru fiecare bebeluş, pe bază de cerere, iar pentru obţinerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, iar naşterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei.

Având în vedere că stimulentul este destinat copilului, suma va fi acordată atât pentru cei născuţi în maternităţile de stat, cât şi în cele private, pentru a nu se crea discriminări, a precizat Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului general, după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre acest proiect de hotărâre, autorităţile locale au primit mai multe telefoane din partea unor familii care nu şi-au declarat până în prezent copiii.

Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naştere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieşire din spital/certificat medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz.

Amenzi pentru parcatul pe locul altuia

Având în vedere că, în Bucureşti, s-au înmulţit cazurile în care locurile de parcare publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, împiedicându-i pe cei în drept să le folosească, consilierii generali au adoptat ieri şi un proiect de hotărâre pentru sancţionarea şoferilor care-şi lasă maşina pe un loc de parcare plătit de altcineva. Astfel, ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Primăria Capitalei doreşte înfiinţarea unei policlinici în cadrul Spitalul de boli infecţioase şi tropicale „Victor Babeş”, pentru tratarea pacienţilor cu forme uşoare ale unor afecţiuni, care nu au nevoie de internare. Astfel că CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru construirea unui ambulator cu 16 cabinete, sală de aşteptare şi locuri speciale pentru copii.

×
Subiecte în articol: bani nou nascut bucuresti