x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 6 medici, sancţionaţi în cazul copilului mort la Sanador

6 medici, sancţionaţi în cazul copilului mort la Sanador

de Monica Cosac    |    26 Mar 2019   •   10:12
6 medici, sancţionaţi în cazul copilului mort la Sanador

Medicii au greșit în cazul morții bebelușului de un an și zece luni care a decedat în octombrie 2018, la spitalul Sanador din Capitală, este concluzia Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Potrivit raportului Comisiei de Disciplină din cadrul CMB, decesul copilului putea fi evitat dacă doctorii i-ar fi supravegheat suficient după operaţie. Monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă, „ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, legate de complicația postoperatorie apărută”. Potrivit expertizei Colegiului Medicilor, monitorizarea postoperatorie ar fi trebuit să includă explorări imagistice și biologice într-o secție de Terapie Intensivă pe o perioadă mai îndelungată, având în vedere comorbiditățile preexistente ale copilului. „Decizia Comisiei de Disciplină a fost de a sancţiona cu vot de blam medicii ce au făcut obiectul cercetării disciplinare, respectiv medicii chirurgi, anestezişti şi pediatri implicaţi în acest caz”, a declarat, ieri, preşedintele CMMB, prof. dr. Cătălina Poiană, citată de Agerpres.

Decizia vine după ce Colegiul Medicilor din Capitală s-a autosesizat în octombrie 2018, după ce băieţelul a murit la spitalul Sanador, în urma unei operații de hernie inghinală. La momentul respectiv, reprezentanţii spitalului privat au informat că documentaţia şi declaraţiile medicilor implicaţi arătau că au fost respectate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective.

Decizia Comisiei de Disciplină a CMMB poate fi contestată atât de către părinţii copilului, cât şi de către medicii sancţionaţi, la Colegiul Medicilor din România (CMR).

Colegiul Medicilor Bucureşti efectuează, în acest caz, o expertiză în cadrul anchetei care are loc la Parchet.

 

 

 

×
Subiecte în articol: copil mort sanador medici sanctionati