x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A început pelerinajul la Sfânta Parascheva

A început pelerinajul la Sfânta Parascheva

10 Oct 2017   •   15:51
A început pelerinajul la Sfânta Parascheva

Sute de pelerini au ajuns la Iaşi, încă de ieri, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, cu câteva zile înainte de prăznuirea hramului acesteia. Primele două persoane care s-au aşezat la rândul care se formează în faţa Catedralei Mitropolitane sunt doi bătrâni - o femeie în vârstă de aproape 74 de ani din Piatra Neamţ şi un bărbat de 77 de ani din Focşani.

Numărul pelerinilor va creşte simţitor în zilele următoare, iar medicii avertizează că foarte mulţi credincioşi ajung la urgențe pentru diferite probleme  de sănătate, precum cele cardiovasculare, respiratorii sau neuropishice ce sunt favorizate, sau agravate de frig, oboseală şi de alimentația necorespunzătoare. Purtarea unor haine mai groase, evitarea imobilizării prelungite, evitarea alcoolului şi consumul lichidelor calde sunt doar câteva dintre recomandările pe care dr.Tudor Ciuhodaru, specialist în urgenţe, le face cu această ocazie. Medicul le recomandă, de asemenea, să nu întrerupă tratamentele pe care le urmează şi să mănânce înainte de a se aşeza la coadă, deoarece riscă hipoglicemii şi stările lipotimice.

Peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi în această săptămână la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, racla cu sfintele moaşte urmând a fi scoasă marţi dimineaţă din Catedrala Mitropolitană în cadrul unei procesiuni religioase.

×
Subiecte în articol: sfanta parascheva