x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social ANPC: Măștile de protecție autohtone sunt sigure și respectă normele de calitate

ANPC: Măștile de protecție autohtone sunt sigure și respectă normele de calitate

28 Ian 2021   •   09:21
ANPC: Măștile de protecție autohtone sunt sigure și respectă normele de calitate

Măștile medicale și echipamentele de protecție împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 produse în România sunt sigure și de și respectă normele de calitate,  motiv pentru care sunt de preferat celor de import, după cum afirmă directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

Totodată, măștile chirurgicale și dispozitivele de protecție respiratorie sunt reglementate de Directiva 93/42/CEE și de Regulamentul UE/2016/425 și respectă cerințele obligatorii de comercializare, în timp ce măștile faciale nu sunt supuse unor norme comune. Din acest motiv, ANPC a pus în dezbatere publică națională și la nivelul Comisiei Europene un proiect de Ordin pentru stabilirea condițiilor care trebuie îndeplinite de operatorii economici care comercializează "acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate".

Din luna martie 2020, ANPC a efectuate controale pentru verificarea respectării legislației cu privire la vânzarea măștilor și a notificat 21 de produse tip mască chirurgicală/medicală sau de protecție pe portalul UE, RAPEX.
 

×
Subiecte în articol: ANPC masti