x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Arafat despre incendiul de la căminul de bătrâni din Bucureşti:Este foarte grav să funcţionezi fără autorizaţie ISU

Arafat despre incendiul de la căminul de bătrâni din Bucureşti:Este foarte grav să funcţionezi fără autorizaţie ISU

01 Oct 2017   •   15:30
Arafat despre incendiul de la căminul de bătrâni din Bucureşti:Este foarte grav să funcţionezi fără autorizaţie ISU

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră foarte grav faptul că un cămin de bătrâni funcţionează fără autorizaţie emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), referindu-se la stabilimentul din Bucureşti care a fost afectat de un incendiu. 

Arafat a declarat, duminică, la Botoşani, că pompierii trebuie felicitaţi pentru intervenţia din Capitală, fiind de părere că, dacă nu interveneau la timp, "puteam să avem acolo o catastrofă'. 

"Este foarte recent schimbată destinaţia acestui loc, care iniţial era casă de locuit, care s-a transformat în hostel, pentru care s-a obţinut o autorizaţie în 2009, după care în cursul lunii septembrie a acestui an au schimbat destinaţia fără se se obţină autorizaţiile necesare din partea IGSU, din partea ISU Bucureşti. Totul este acum sub investigaţie şi o să vedem care vor fi concluziile. (...) Să ai un loc ca acesta şi să pui în el bătrâni care au invalidităţi şi care nu puteau să se autoevacueze, fără să te consulţi, fără să ai avizul ISU este foarte grav", a afirmat Arafat. 

O persoană a murit şi alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un cămin de bătrâni din Capitală. Din imobilul situat pe strada Păcală au fost evacuate peste 30 de persoane. AGERPRES

×