x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Armata pe străzi, la o lună de primul caz de COVID-19

Armata pe străzi, la o lună de primul caz de COVID-19

de Monica Cosac    |    26 Mar 2020   •   08:28
Armata pe străzi, la o lună de primul caz de COVID-19

Astăzi, se împlinește o lună de la primul caz confirmat de infecție cu COVID-19, pe teritoriul României (26 februarie 2020), și începând de ieri, Armata Română a ieșit în patrulare pe străzi.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus crește de la o zi la alta, astfel că, până ieri autoritățile au anunțat că sunt 906 cazuri de persoane infectate cu COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 86 persoane au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța și câte unul la Cluj și la Iași). Din păcate, până ieri după amiază, 14 persoane diagnosticate cu COVID-19 și-au pierdut viața (6 – Suceava, 2 - București, 2 - Dolj, 1 - Arad, 1 - Ialomița, 1 – Neamț și 1 - Caraș-Severin). Acestea aveau vârste între 52 și 80 de ani și aveau boli cronice preexistente, potrivit datelor comunicate de autorități.

Bombă cu ceas, la Suceava

Cel mai mare focar de coronavirus din România a devenit Suceava, unde ieri la prânz erau infectate deja peste 170 de cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean de Urgență. Situația este însă mult mai gravă aici, iar numărul victimelor provocate pe lanțurile de propagare ale virusului mult mai mare, având în vedere că încă nu veniseră rezultatele altor teste deja efectuate. De asemenea, multe alte cadre medicale, din acest spital care are 1.300 de angajați, încă nu erau testate. Inconștiența este cu atât mai mare cu cât pacienții infectați au fost transferați, fără avertisment, către alte spitale din țară, inclusiv la Spitalul de Arși din București, fiind contaminate mai multe unități medicale. 

 

 

×