x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Beneficiile mierii pentru sănătate

Beneficiile mierii pentru sănătate

26 Mar 2019   •   18:50
Beneficiile mierii pentru sănătate

Mierea este un aliment care nu trebuie să vă lipsească din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural. Pentru a profita de toate aceste beneficii cel mai bine este să o procurați din surse sigure. În general, în magazine aveți șanse mari să cumpărați miere contrafăcută.

Acest aliment miraculos are efecte antiinflamatorii, astfel încât poate reduce uşor simptomele unei alergii sezoniere. Datorită cantităţii mici de polen care există în miere, se poate declanşa un răspuns al organismului care produce anticorpi la polen. Astfel, după repetate expuneri la polen, corpul uman nu va mai reacţiona alergic sau va reacţiona un răspuns mult mai mic. Poți încerca păstura în combinație cu mierea de salcâm.

Excelentă sursă de energie

Mierea este o excelentă sursă de energie, conținând doar 17 g de carbohidrați per lingură. De asemenea, conţine fructoză și glucoză, care intră direct în fluxul sangvin, și poate oferi un impuls rapid de energie. Ea poate fi un ajutor pentru insomnie. Poate provoca o creştere și eliberare a serotoninei – un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit. Organismul transformă serotonina în melatonină, un compus chimic care reglează durata și calitatea somnului.

Tratează mătreața

Un studiu din 2001 publicat în European Journal of Medical Research a constatat că aplicarea de miere diluată cu apă caldă pe zonele afectate elimină mâncărimea și problemele scalpului, cum ar fi mătreaţa, în doar o săptămână. Leziunile cutanate vindecate în termen de două săptămâni au prezentat chiar și o îmbunătățire, fiind diminuată pierderea părului. Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale mierii, aceasta poate trata dermatita și mătreața seboreică.

 

×
Subiecte în articol: miere