x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Conducerea unui liceu din Constanța, demisă din cauza contribuțiilor ilegale cerute părinților

Conducerea unui liceu din Constanța, demisă din cauza contribuțiilor ilegale cerute părinților

03 Dec 2019   •   13:33
Conducerea unui liceu din Constanța, demisă din cauza contribuțiilor ilegale cerute părinților

Directoarea unui liceu din Constanţa a fost demisă din funcţie după ce o elevă a făcut scandal din cauza contribuţiilor financiare ilegale solicitate părinţilor. Adolescenta a postat în urmă cu două luni, pe o reţea de socializare, tabelul cu sumele de bani pretinse familiilor elevilor.

Decizia Inspectoratului vine şi în urma unor recomandări de la Avocatul Poporului, care s-a autosesizat în acest caz și a constatat ca managerul nu a demarat procedura legală și nu a întreprins niciun demers ca să obțină finanțarea serviciului de pază de la bugetul local.

Banii au fost ceruți sub diverse pretexte, de la consumabile necesare la serbări și premii pentru olimpici, până la serviciile de pază. Așa au fost strânși circa 10.000 de euro. 

Sorin Mihai inspector general ISJ Constanţa: Am solicitat să numim un alt cadru didactic în postul de director, pentru că, din punctul meu de vedere, conflictul a fost gestionat greşit. Nu am văzut un rol de mediator al directorului unităţii de învăţământ.

Eleva care a făcut public scandalul, care este şi vicepreşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, susţine că mărul discordiei ar fi fost faptul că unitatea de învăţământ a avut paznici pe timp de noapte şi pe timp de zi, plătiţi din banii părinţilor.

Roxana Serban, elevă: Momentan nu mai este plătită de părinți, momentan nu avem paznic întrucât nu avem sistem de efracție, întrucât până acum nu a fost luată nicio măsură în vederea achiziționării unui sistem de paza.

Gabriela Costea , director Liceul Traian Constanta: Sistemul antiefractie nu inlocuieste paza umană. Aici avem bunuri de zeci de mii de euro de care răspunde directorul dacă se întâmplă ceva. În toate sau aproape toate instituțiile de invățământ din municipiul Constanța cel puțin, paza este asigurată de părinți.

În România fondul clasei este ilegal. Nici părinţii nu pot strânge bani din proprie iniţiativă decât dacă sunt adunaţi într-o asociaţie cu personalitate juridică. Totuşi, problema este un fenomen naţional. În locul directoarei liceului Traian a fost numit în funcţie un fost inspector şcolar general.

observator.tv

×
Subiecte în articol: fondul clasei