x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum faci un refresh estetic pe ultima sută de metri

Cum faci un refresh estetic pe ultima sută de metri

de Monica Cosac    |    18 Dec 2019   •   12:29
Cum faci un refresh estetic pe ultima sută de metri

Toate femeile îşi doresc să fie frumoase de sărbători, atât de Crăciun, cât, mai ales, la trecerea dintre ani, însă nu toate se gândesc din timp să facă retuşurile necesare. Dacă pentru o operaţie estetică - fie că este vorba de un bust nou, o liposucţie sau un lifting – nu este vreme suficientă pentru recuperarea de după intervenţie, există însă şi câteva proceduri estetice care vă pot îmbunătăţi considerabil aspectul fizic pe ultima sută de metri înainte de sărbători.

Odată cu vârsta, apar inevitabil şi ridurile, iar buzele se subţiază, devin mai palide şi îşi pierd din volum. Însă ambele probleme pot fi retuşate destul de simplu, cu ajutorul acidului hialuronic, fără a fi nevoie de multe zile de recuperare.

 

„Procesul de îmbătrânire, stress-ul, căldură sau frigul excesiv, fumatul și alți factori care țin de stilul de viață grăbesc apariția și accentuarea ridurilor. Pentru tratamentul lor, în ziua de azi există multiple produse injectabile (fillere) care ne pot ajuta să atenuăm aceste riduri. Cele mai noi și mai eficiente produse injectabile pentru tratamentul ridurilor sunt cele care conțin acid hialuronic. Acestea conțin acid hialuronic de sinteză, sunt foarte bine tolerate și nu dau reacții alergice. Produsele injectabile cu acid hialuronic pot fi folosite pentru ștergerea ridurilor nazogeniene (acele șanțuri care pornesc de la nas către gură); de asemenea, pot fi folosite pentru ridurile fine din jurul gurii și pentru mărirea buzelor. Aceste fillere cu acid hialuronic de corecție a ridurilor au un efect imediat, dând volum pielii și atenuând ridurile. Procedura se realizează prin microinjecţii locale, este nedureroasă - se efectuează cu anestezie locală -, durează aproximativ 30 minute, iar efectul este imediat şi recuperarea este rapidă (24-48 ore)”, ne-a explicat dr. Carmen Giuglea, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, de la Centrul Medical Pogany.

Potrivit medicului, rezultatul se menține aproximativ 9-12 luni, în funcție de cantitatea injectată, deși în unele cazuri se pot resorbi și mai repede (4-6 luni).

Forma buzelor poate fi corectată prin introducerea în grosimea lor sau în contur, fie a materialului propriu, adică grăsime subcutanată (lipofilling), fie a unor materiale sintetice, pe bază de acid hialuronic, care se găseşte sub formă de seringi preumplute. În timp ce lipofillingul presupune o intervenţie chirurgicală mai laborioasă, care se face în sala de operaţie, injectarea acidului hialuronic în buze nu necesită o pregătire specială, se efectuează cu anestezie locală şi durează aproximativ 20 minute.

Singurul dezavantaj al acestui produs de sinteză este că se resoarbe complet, într-un interval variabil de timp, în medie 5 - 12 luni. Lipofillingul este singura variantă în care, după resorbţia unui procent variabil (50-60%), grăsimea care rămâne se fibrozează, iar prin repetarea procedurii, se obţine rezultatul dorit.

×