Puţină lume cunoaşte sectretul cafelei perfecte. Pentru a o prepara trebuie să pui fix două lingurițe de cafea (10 grame) la fiecare 180 ml de apă. Apa trebuie să fie aproape de temperatura de fierbere (90-96 grade Celsius), astfel încât să extragi cât mai multă savoare din cafea.
Atenţie! Nu ţine cafeaua la frigider. Deși multe mituri urbane spun că spațiul ideal de depozitare este frigiderul, acest lucru nu este adevărat. Se va face condens de fiecare dată când deschizi ușa, iar astfel cafeaua se va umezi. Pentru a păstra prospețimea cafelei această trebuie ținută într-un recipient opac, la temperatura camerei.
Cea mai bună cafea este cea preparată făcut din boabe proaspăt măcinate. N-ar fi rău să îți dotezi bucătăria cu o râşniţă. Te vei bucură de banii dați în fiecare zi. În plus, boabele de cafea trebuie depozitate într-un recipient ermetic, de sticlă sau din ceramică, pentru a nu „capta” din proprietățile materialului din care este construit recipientul. Încearcă să nu mai folosești apă de la robinet când faci cafeaua și vei simți diferența la gust. Apa plata îmbuteliată este o varianta mult mai bună pentru cafea. Nu fierbe o fierbe la foc mare. Apa prea fierbinte accentuează amărăciunea cafelei. Cel mai bine este o prepari la foc mic, astfel încât această să-și lase întreagă aromă în apă. Ibricul în care faci cafeaua folosește-l doar pentru cafea. Nu face în el ceaiuri, nu fierbe în el lapte sau alte lichide.
Cafeaua la filtru şi caferieră
-
păstrează cafeaua în recipiente ermetice, pentru a nu-şi pierde aroma;
-
umezeşte filtrul, stropeşte uşor cafeaua şi apoi taseaz-o (când o faci la filtru)
-
încălzeşte bine cafetiera şi fă o cafea în gol înainte de a prepara un expresso
Citește pe Antena3.roProfilul psihologic al „Șacalului”: șiret, mitoman, crud. I-a trimis pe anchetatori pe piste false. Niște bilețele l-au dat de gol -
încălzeşte cafetierea cu piston, cu puţină apă fierbinte, pe care o arunci apoi; nu reîncălzi niciodată cafeaua; detartrează cafetierele o dată pe lună.
Deși poate fi tentant, nu cumpără boabele de cafea la vrac. Caută să fie cât mai recent prăjite, au o aromă mai puternică și un gust mai bun. Cumpără în cantități mici, în funcție de câtă cafea bei într-o săptămâna