x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Data nunţii, scoasă la vânzare pe net

Data nunţii, scoasă la vânzare pe net

de Mihaela Bîrzilă    |    24 Ian 2020   •   10:21
Data nunţii, scoasă la vânzare pe net
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

De când au luat avânt tranzacţiile online, românii vând orice, chiar şi cea mai frumoasă zi din viaţa lor. "Cedez dată nuntă 2020". Sau chiar 2021. Astfel de anunţuri au început să-şi facă apariţia pe site-urile de mică publicitate. A trecut vremea romantismului, când mirii alegeau în mod simbolic să-şi unească destinele în ziua în care s-au cunoscut sau măcar în aceeaşi lună, de ziua de naştere a miresei sau de ziua îndrăgostiţilor. Acum, românii sunt tot mai atenţi la ce spun astrele, la ce spun numerologii. Sau, mai pragmatic, în multe cazuri data nunţii este aleasă în funcţie de disponibilitatea restaurantului unde-şi doresc să organizeze marea petrecere.
 

Industria nunţilor a explodat în România iar ballroom-urile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Însurăţeii sunt dispuşi să facă orice sacrificiu pentru nunta mult visată iar locul petrecerii are o importanţă majoră. Rezervarea localului considerat perfect pentru ziua cea mare este o adevărată provocare pentru miresele care visează de mici să fie prinţese pentru o zi. Dacă rochia visurilor poate fi făcută chiar şi cu o lună înainte de nuntă, alegerea restaurantului potrivit este o operaţiune care trebuie obligatoriu demarată cu mult timp înainte. Sunt miri care fac rezervări chiar şi cu doi-trei ani înainte. Problema e că nu toate cuplurile trec proba timpului iar  îndrăgostiţii de ieri se văd nevoiţi să anuleze pregătirile şi încearcă să-şi recupereze banii. Pentru rezervarea unei săli de evenimente, se plăteşte un avans de cel puţin 2000 - 3000 de lei. Mirii semnează un contract la momentul rezervării în care îşi asumă riscul că avansul este nereturnabil. Totusi, unii aleg să îşi încerce norocul la mica publicitate, pentru a preda altui cuplu sala rezervată la restaurant. Dacă au noroc, îşi recuperează măcar o parte din avansul plătit. Teoretic, toată lumea are de câştigat: şi noii proprietari ai rezervării, care găsesc restaurantul liber poate mai devreme decît ar fi sperat, şi restaurantul, care nu rămâne fără un eveniment profitabil în ziua respectivă, şi mirii care n-au mai putut face nunta la data stabilită.

De ce își pun oamenii atâtea speranțe în nunta de vis? Psihologul Mihaela Săhlean explică: “Mintea se ancorează adesea într-o poveste frumoasă și, de cele mai multe ori, ajungem să credem că dacă imaginile sunt frumoase, și realitatea este la fel. Dar realitatea a demonstrat că nu se întâmplă așa.  Recomandarea ar fi discreție și pentru o nuntă care se onorează la termen, și pentru situațiile în care a existat răzgândire sau alți factori au determinat anularea nunții. Discreția e o foarte mare calitate. Nunta este un eveniment extrem de personal în viața unui om. Este un eveniment pe care îl împarți doar cu cei mai apopiati, cu prietenii, cu rudele, nu e cazul să pui pe internet perspectiva anulării. Dacă a existat o neșansă, această neșansă nu trebuie speculată financiar.” 

Numerologii spun că ziua si luna în care te căsătoreşti sunt importante nu doar din perspectiva zodiei care guvernează perioada cu pricina, ci şi din punct de vedere numerologic. Psihologii rămân totuşi la părerea că, , în orice căsnicie, nu data nunţii influenţează decisiv viaţa de cuplu, şi că soarta mariajului depinde în primul rând de parteneri.

 

 

 

×