x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dependenţa de jocuri, la fel ca dependenţa de cocaină

Dependenţa de jocuri, la fel ca dependenţa de cocaină

de Monica Cosac    |    20 Iun 2018   •   12:10
Dependenţa de jocuri, la fel ca dependenţa de cocaină

Dependenţa de jocuri video a fost inclusă oficial, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe lista afecţiunilor mintale, în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc.

OMS făcuse un prim pas în acest sens în luna ianuarie, când a publicat o definiție a acestei afecțiuni și a anunțat că ea urmează să fie recunoscută oficial. Potrivit organizaţiei, această afecțiune reprezintă „un comportament asociat cu practicarea jocurilor video, care se caracterizează printr-o pierdere a controlului, o prioritate ridicată acordată jocului, până în punctul în care acesta prevalează în faţa altor centre de interes şi activităţi cotidiene, şi prin continuarea şi sporirea practicării jocului, în ciuda consecinţelor negative”.

Pentru un astfel de diagnostic, acest comportament trebuie să aibă consecinţe asupra activităţilor personale, familiale, sociale, educative, profesionale şi să se manifeste de cel puţin 12 luni. Persoana diagnosticată cu tulburare provocată de jocurile video se joacă atât de mult „încât alte interese şi activităţi sunt neglijate, inclusiv somnul şi odihna”, explică reprezentanţii OMS.

×