x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Doar unul din doi bucureșteni s-a recenzat

Doar unul din doi bucureșteni s-a recenzat

14 Iul 2022   •   10:32
Doar unul din doi bucureșteni s-a recenzat

După Botoșani, și Vrancea se apropie de recenzare de 100%, în vreme ce bucureștenii au o rată extrem de scăzută, de doar 55,4 la sută, a declarat, joi, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

România are o rată de recenzare de 83%, care este apreciată ca „o rată bună” de Tudorel Andrei, președinte INS.

„Această săptămână este caracterizată printr-o particopare mult mai largă la punctele de recenzare. E o participare suficient de largă. Avem recenzare în ritm ridicat în Botoșani – 100%, Vrancea – 99,9%, Bistrița-Năsăud – 97,2%. Estimăm că alte 8 județe vor ajunge la 100% în următoarele zile. Ritm scăzut este în București – 55,4%, Timiș – 65,8% , Ilfov – 70,4%. Din fericire, prin crearea punctelor fixe, există un interes foarte mare. Urmează ca azi să analizăm și să luăm unele decizii privind îmbunătățirea recenzării la nivelul punctelor fixe”, a spus Tudorel Andrei.

Analizând această situație și ținând seama și de cadrul legal, conducerea INS a propus și s-a primit o decizie din partea Comisiei Centrale, de prelungire a datei de culegere a datelor pentru recensământul populației până pe 24 iulie 2022.

„Considerăm că e o decizie corectă, mai ales ținând seama de interesul populației de a oferi date. Sunt sigur că decizia va duce la o colectare cât mai bună a datelor”, a mai spus Andrei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recensământ