x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Echipa militară de la Spitalul Județean din Focșani și-a încheiat misiunea

Echipa militară de la Spitalul Județean din Focșani și-a încheiat misiunea

08 Mai 2020   •   13:40
Echipa militară de la Spitalul Județean din Focșani și-a încheiat misiunea

Echipa militară condusă de colonel medic Alexandru Keresztes şi-a încheiat misiunea la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Militarii au desfăşurat, în perioada 13 aprilie - 7 mai, mai multe activităţi cu rol de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS Cov 2, pe baza cerinţelor formulate de Ministerul Sănătăţii şi adresate Ministerului Apărării Naţionale.

A fost înfiinţat un punct unic de acces în obiectiv şi a fost formată o echipă de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecţie.

A fost revizuit Regulamentul Intern şi Codul de etică şi deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic.

Au fost luate măsuri pentru înfiinţarea unui sector ATI dedicat COVID-19 cu 10 paturi, avizat de către DSP Vrancea și au fost amenajate spaţii pentru pacienţii asimptomatici COVID-19, unde să continue spitalizarea până la negativare prin două teste consecutive.

"Toate planurile, procedurile şi măsurile luate la nivelul instituţiei permit funcţionarea spitalului, în condiţii optime, până la încheierea pandemiei", transmite MApN.

×
Subiecte în articol: sju focsani echipa militara