x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social IGSU: Activități destinate tinerilor astăzi cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

IGSU: Activități destinate tinerilor astăzi cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

05 Oct 2017   •   10:23
IGSU: Activități destinate tinerilor astăzi cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va organiza joi o serie de activităţi destinate tinerilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.

Sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, ale subunităţilor de intervenţie îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenţie, a precizat IGSU.

Participanţii vor putea vedea tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative şi să se informeze cu privire la măsurile şi modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Potrivit IGSU, elevii sunt aşteptaţi în Capitală la subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, unde, în intervalul orar 9,00 - 18,00, se vor desfăşura exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.

Muzeul Naţional al Pompierilor - Foişorul de Foc îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să se familiarizeze cu file din istoria pompierilor militari. Cei mici vor putea viziona, în regim gratuit, exponatele muzeului.

×