x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Metrorex promite “accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”

Metrorex promite “accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”

17 Noi 2016   •   10:43
Metrorex promite “accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”
Sursa foto: metrorex.ro

Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiţii de deplasare în siguranţă în interiorul staţiilor de metrou şi pentru creşterea mobilităţii persoanelor cu nevoi speciale.

Astfel, ca urmare a finalizării procedurii de achiziţie, în perioada imediat următoare, Metrorex va semna contractul privind angajarea de servicii specializate de proiectare şi consultanţă pentru “Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”.

În cadrul contractului, ce va avea o durată de 7 luni, prestatorul specializat va asigura elaborarea documentaţiilor tehnice de proiectare, întocmirea documentației specifice, asistența tehnică pentru obținerea de fonduri europene neramursabile, precum și asistența tehnică în timpul procedurii de atribuire a contractului de lucrări.

Noul proiect se adresează persoanelor cu vedere slabă, cu un câmp vizual limitat și/sau persoanelor fără vedere, care depind în principal sau exclusiv de informații acustice sau tactile pentru a se deplasa. Astfel, în spațiile publice aparţinând reţelei de metrou (accesele de metrou, pasajele pietonale, peroane) vor fi amplasate elemente specifice menite să asigure o cale de deplasare tactilă pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Elementele specifice vor consta în benzi speciale din dale ceramice, ce vor permite persoanelor care utilizează bastonul alb să obțină informații despre un anumit traseu sau despre prezența unui eventual pericol.

Acţiunea de accesibilizare a staţiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilităţi este asumată de Metrorex ca parte a strategiei sale de funcţionare şi dezvoltare. În acest sens, este de menţionat că Metrorex a implemetat deja în stațiile de metrou proiectul ”Facilități pentru accesul persoanelor cu handicap în rețeaua de metrou existentă”, proiect prin care s-a asigurat dotarea stațiilor cu echipamente (escalatoare, lifturi interioare/ exterioare, porți de acces) pentru facilitarea transportului călătorilor cu dizabilități

Toate aceste facilități au fost şi sunt în continuare create pentru a creşte calitatea vieţii beneficiarilor, pentru a asigura prezenţa lor activă în societate şi pentru a le facilita integrarea socială, educaţională şi profesională.

×
Subiecte în articol: metrorex metrou