x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Noi dezvăluiri în cazul profesorului Alfred Bulai: Provocări indecente și înfometare în taberele de practică

Noi dezvăluiri în cazul profesorului Alfred Bulai: Provocări indecente și înfometare în taberele de practică

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   16:45
Noi dezvăluiri în cazul profesorului Alfred Bulai: Provocări indecente și înfometare în taberele de practică
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostele studente de la SNSPA ale prof. univ. Alfred Bulai fac noi dezvăluiri șocante.

Una dintre studentele lui a povestit pentru Observator despre taberele de practică. Profesorul le-ar fi cerut să numească persoanele cu care ar vrea să facă sex, iar în privat le-ar fi provocat să se dezbrace. 

Provocări indecente

O studentă care a participat la una din taberele de practică organizate de Altfed BUlai s-a hotărât să vorbească, sub protecţia anonimatului.

"Ne-a dat provocare să alegem două persoane cu care ne-am culca, de la masă, provocare la care a participat și asistenta lui care a ales două colege. Ne punea să oferim note colegilor de sex opus, în funcție de câte de atrăgători ne sunt", a povestit tânăra.

Ea susţine că sociologul dorea să discute în particular cu unele fete, cărora: "Două colege au părut suspecte, nu au zis nimic la ieșire. Motivul reacției de șoc pe care au trăit-o a fost propunerea lui de a-și scoate bluza în fața lui. Una și-a scos-o, alta nu", a precizat aceasta.

Citiți și Cristian Pîrvulescu, chemat la audieri ca martor în dosarul de agresiune sexuală care îl vizează pe Alfred Bulai

O studentă înfometată

Stagiile organizate de Alfred Bulai se desfășurau în fiecare an, în luna iulie. O altă studentă a povestit că ar fi fost înfometată deoarece  era vegetariană. Nu i s-a permis să-şi cumpere mâncare din sat, aşa că a leşinat. De interdicţia  sociologului ar fi ştiut şi doctoranda lui.

Aceasta participa la toate stagiile de practică pe care Bulai le desfăşura împreună cu studenţii săi, în diferite sate din România, deci foarte posibil să fi fost prezentă şi la jocurile infometării de anul trecut. Surse Observator spun că studenţii erau împărţiţi în grupuri şi se controlau reciproc tocmai pentru ca niciun tânăr să nu mănânce. Scopul declarat ar fi fost întărirea psihologică.

Citiți și Percheziții la SNSPA, în dosarul în care profesorul Alfred Bulai e acuzat de agresiune sexuală

Conducerea SNSPA, la audieri

Asistenta lu Alfred Bulai a fost chemată la audieri, unde a stat circa 7 ore fără să dea declarații. 

Şi conducerea SNSPA a fost chemată să dea explicaţii. "Ceea ce pot să spun absolut sigur este că zvonuri au existat, nu au existat dovezi. Zvonurile însă nu erau nici pe departe de tipul celor care au apărut în mărturii", spune decanul Cristian Pîrvulescu.

Studenţii s-au plâns însă de-a lungul timpului de comportamentul profesorului Bulai. 

"Era sexist, era homofob. Avea un limbaj care la Facultatea de Ştiinţe Politice de la SNSPA era puţin ieşit din comun. Astea sunt reproşurile pe care le-au făcut", a mai adăugat decanul.

30 de tinere au făcut sesizări la Parchet pentru hărţuire sexuală în timpul facultăţii de către Alfred Bulai. Două reclamaţii îl vizează şi pe Marius Pieleanu.

×
Subiecte în articol: Alfred Bulai snspa studente scandal sexual