x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sorina Pintea: Raportul privind controlul de la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat

Sorina Pintea: Raportul privind controlul de la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat

03 Iun 2019   •   13:25
Sorina Pintea: Raportul privind controlul de la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat

Amenzi în valoare de 37.000 de lei au fost aplicate în urma controlului de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

La începutul lunii mai, a fost demarat de către DSP un control la Maternitatea Giuleşti în cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

"Raportul privind controlul la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat. Aşteptăm încă nişte analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale. Au fost recoltate 98 de probe - exudate nazale de le 98 de angajaţi din cei 292 existenţi. Au fost recoltate probe de pe suprafeţe, în jur de 178 de probe. (...) Au fost verificate foile de observaţie, a fost verificată încadrarea în structura de personal, norma de paturi. Au fost amenzi în valoare de 37.000 de lei. 30.000 de lei amendă pe persoană juridică, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta şefă de obstetrică-ginecologie, asistenta şefă de la neonatologie, asistenta şefă de la blocul operator. Nu există acele legături de cauzalitate de la persoanele de la care s-a recoltat exudatul deocamdată şi îmbolnăvirea nou-născuţilor pentru că încă nu avem rezultatele gata de la Cantacuzino", a spus aceasta.

Pintea a menţionat că a fost verificat şi modul de raportare a infecţiilor asociate actului medical. "A fost verificat, de asemenea, şi modul de raportare a infecţiilor asociate actului medical, din ianuarie până în prezent, au fost raportate corect un număr între unu şi cinci infecţii pe lună, dar nu de natură stafilococ", a mai arătat Sorina Pintea.

Ministrul a anunţat că vor fi controlate toate maternităţile.

"Acest aspect ne-a făcut să continuăm, adică vom lua din nou toate maternităţile la un control tematic având în vedere faptul că nu mai dorim să apară infecţii, niciun fel de infecţie", a susţinut Pintea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea