x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitale „dezastru”, decorate de Iohannis

Spitale „dezastru”, decorate de Iohannis

17 Apr 2019   •   10:29
Spitale „dezastru”, decorate de Iohannis

Deşi în mai multe unităţi medicale din ţară este mizerie, mobilier vechi şi aparatură nefuncţională, preşedintele Klaus Iohannis a decorat mai multe spitale „în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”. Printre spitalele care au primit distincţii din partea şefului statului, se numără şi Spitalul Județean din Constanța, despre care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, afirma, recent, că a găsit în urma unui control inopinant „dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” și probleme care „ţin de siguranţa pacientului”.

Ceremonia de decorare a unităţilor medicale a avut loc, ieri, la Palatul Cotroceni, iar şeful statului nu a scăpat această ocazie pentru a lansa un nou atac la adresa Guvernului. Preşedintele Iohannis consideră că Ziua Mondială a Sănătății, celebrată pe 7 aprilie, „a fost transformată de decidenții guvernamentali într-un spectacol îndoielnic, cu pedepse și controale demonstrative”.

În replică, Pintea spune că „actul medical înseamnă și spitale curate”, iar în timpul controalelor neanunţate a găsit unele secții unde „lucrurile erau scăpate de sub control, mai ales din punct de vedere ingenico-sanitar”.

Preşedintele Iohannis a oferit distincţii: Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti - Bacău, Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa şi Spitalului Municipal Orşova.

×
Subiecte în articol: spitale decorate