x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 3 ani de la COLECTIV. Viaţa fără eroul Claudiu Petre

3 ani de la COLECTIV. Viaţa fără eroul Claudiu Petre

de Theodora Şutiu    |    30 Oct 2018   •   08:46
3 ani de la COLECTIV. Viaţa fără eroul Claudiu Petre
Sursa foto: Mihai Anghel

"El este eroul, nu noi" au fost vorbele lui Lucian Horhotă, medicul de gardă de la maternitatea Bucur, care a încercat să îi salveze fără izbândă pe bloggerul şi fotograful Claudiu Petre. Tânărul a murit în timpul tragedie, după ce a intrat de mai multe ori în flăcările ucigaşe şi a salvat, din informaţiile care se cunosc, trei vieţi.

În noaptea de 30 octombrie 2015, Claudiu Petre se afla în clubul Colectiv pentru a fotografia marea lansare de album a prietenilor săi de la Goodbye to Gravity. De profesie IT-ist, eroul de la Colectiv iubea fotografia, aşa că pe 1 martie 2012 a lansat o pagină pe reţeaua de socializare Facebook unde urca imagini de la fiecare concert la care mergea, din pură pasiune, fără a avea o pretenţie financiară din partea artiştilor sau a organizatorii evenimentelor la care participa. După dispariţia sa, Lucian, partenerul său de proiect, a decis să nu se dea bătut. "Ar fi fost urât şi egoist din partea mea să nu îi continui munca. Am făcut-o pentru el, dar şi pentru mine. Acum echipa a devenit mai mare, suntem mai mulţi, ajutăm şi noi organizatorii cu ce putem", a mărturisit tânărul.

Claudiu nu a fost, însă, singurul care a plătit cu viaţa pentru a îşi salva prietenii din clubul morţii. Adrian Rugină, 38 de ani, bateristul unui grup de folk, Bucium, şi-a invitat prietenii să meargă la clubul Colectiv, la un concert "care nu trebuie ratat”. Câteva ore mai târziu, Rugină avea să moară ucis de fumul toxic, după ce intrase de mai multe ori în club pentru a transporta răniţii afară.

 

×
Subiecte în articol: colectiv claudiu petre