Viață sănătoasă din grădina cu zarzavat
O grădină la țară, pe o suprafață de 300-500 de metri pătrați, îmbunătățește viața proprietarului. Acesta își va completa dieta cu legume sănătoase și își va petrece o parte din timpul liber în mod plăcut, derulând munci agricole ușoare și reconfortante. Dar, pentru a începe o astfel de activitate, avem nevoie de câte informații de bază.
Cele mai bune locuri sunt cele însorite, pentru că majoritatea legumelor au nevoie să fie atinse de lumina naturală cât mai multe ore pe zi. Se vor evita zonele cu vânt puternic, care poate doborî plantele tinere și împiedică polenizatorii să își facă treaba. Terenul să fie cât mai plan, fără denivelări, cu sol ușor, care să nu dea naștere la băltiri, recomandă specialiștii de la publicația Agrointel.ro. Vor fi căutate suprafețele cu apă freatică la o adâncime de 2-4 metri și pământ fertil, bogat în substanțe nutritive, cu un conținut ridicat în materie organică.
Primăvara este anotimpul în care începem semănatul la cele mai multe dintre culturi. În luna martie se plantează morcov, pătrunjel, mărar, leuștean, ridichi de lună, ceapă, usturoi, arpagic, mazăre, spanac, salată pentru căpățână, după cum ne învață Revista Ferma. La începutul lui aprilie a venit vremea pentru ridichi de vară, dovlecei, cartofi timpurii, soiuri de varză timpurie, iar din a doua jumătate a acestei luni este momentul să plantăm sfeclă roșie, castraveți, dovleac pentru copt, pepene verde, pepene galben, fasole, porumb pentru fiert. Roșiile, ardeii și vinetele au ca punct de start sfârșitul lui aprilie. În lunile de vară putem semăna gulii, cartofi de toamnă, varză pentru cultura de toamnă, fasole verde.
Una dintre cele mai frecvente erori pe care le fac începătorii este plantarea prea mult prea devreme. Fiecare legumă are calendarul ei și nu se va dezvolta bine dacă nu respectăm acest calendar.
Pregătirea culturilor viitoare
Încă din septembrie, începem să demarăm operațiunile pentru culturile din primăvara viitoare. De exemplu, la roșii, alegem cele mai bune fructe, le zdrobim și alegem semințele. Le spălăm, le lăsăm într-un vas cu apă și așteptăm până când semințele bune vor rămâne la fund, iar cele seci vor pluti la suprafață. În perioada de toamnă, pregătim și terenul pentru anul următor. Întoarcem pământul pe fâșii, folosind o cazma sau, dacă avem, un plug cu arătura de 25-30 de centimetri. Astfel, în timpul iernii, solul va înmagazina apa mai bine și materia organică se va descompune.

Ştiri din .ro
Statele Unite are un nou președinte. Joe Biden este al 46-lea președinte american
Explozie puternică în Madrid. Cel puţin trei morţi, un dispărut şi opt răniţi
Prefectul Capitalei anunță posibile relaxări ale restricțiilor, dacă rata de infectare se menține sub 3 în următoarele 48 de ore
VIDEO. Ultimele discursuri ale lui Donald Trump în calitate de președinte. „Am făcut ceea ce am venit să facem - și mai mult decât atât”/ „Ne revedem curând”

Sportivii din loturile olimpice și membrii staff-urilor tehnice vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale
Tinerii din medii defavorizate pot obţine gratuit permisul de conducere
SUA va reveni în OMS. Ce decizii va lua Joe Biden în prima zi de mandat
Sorin Cîmpeanu spune că numărul angajaților din educație care vor să se vaccineze crește de la o zi la alta
Bogdan Gheorghiu cere includerea angajaților din cultură în etapa a doua de vaccinare
Raluca Turcan, după ce s-a vaccinat anti-COVID: Nu am avut nicio reținere
MS: 76 de probe pentru a identifica noua tulpină din Marea Britanie au fost analizate până acum
PSD: Nicușor Dan se poartă fix ca prințesa cu inima împietrită din Regatul de Gheață
