Carnea de miel rezultată din sacrificarea în ferma/exploatația crescătorului, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, „nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali”, a decis ieri Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor - ANSVSA. Instituția a acordat posibilitatea crescătorilor de ovine „care se află la distanțe mari de un abator autorizat sau de un centru amenajat temporar pentru sacrificarea mieilor” de a sacrifica mieii în propria fermă - desigur, în condiții de igienă și securitate alimentară.
ANSVSA a mai stabilit și un set de reguli pentru micii comercianți, care „trebuie să implementeze proceduri astfel încât să fie respectată distanța socială minimă de 1,5 metri între clienți”, cu respectarea anumitor reguli stricte de igienă de către personalul lucrător. În plus, a transmis recomandări privind fluxul de personal în piețele agroalimentare pentru a fi implementate de persoanele responsabile cu administrarea acestora.